Patapaistia portviinihyytelöllä

Oikein juhlava sunnuntaipata.

Kahdeksalle

  • noin 1,6 kg naudanpaistia, sisäpaistia tai selkäpaistia
  • noin 15 pikkusipulia
  • 1 porkkana, paloina
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 5 maustepippuria
  • 5 valkopippuria
  • muutama persiljanoksa
  • 3-4 dl naudanlientä
  • 1 dl portviiniä
  • 2 omenaa, lohkoina
  • liivatelehtiä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta liha joka puolelta, ruskista huolellisesti ja laita pataan. Pistä siihen paistolämpömittari. Lisää pataan 2-3 sipulia, porkkanat ja mausteet. Kaada päälle 3 dl lientä, lisää tarvittaessa. Hauduta kannen alla kunnes sisälämpötila on 72-74 astetta.

2. Nosta liha padasta ja anna sen levätä. Siivilöi liemi ja mittaa, lisää portviini. Laita liivatteet likoamaan, tarvitset 1 lehden per dl lientä. Kuumenna liemi, puristele liivatteista vesi ja sulata ne liemessä. Kaada liemi vadille ja anna jähmettyä.

3. Paista pikkusipulit ja omenalohkot pehmeiksi voissa. Viipaloi liha, tarjoile hyytelön, omenan, sipulien ja perunakrokettien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.