Patapaistia portviinihyytelöllä
Oikein juhlava sunnuntaipata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kahdeksalle
- noin 1,6 kg naudanpaistia, sisäpaistia tai selkäpaistia
- noin 15 pikkusipulia
- 1 porkkana, paloina
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 5 maustepippuria
- 5 valkopippuria
- muutama persiljanoksa
- 3-4 dl naudanlientä
- 1 dl portviiniä
- 2 omenaa, lohkoina
- liivatelehtiä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta liha joka puolelta, ruskista huolellisesti ja laita pataan. Pistä siihen paistolämpömittari. Lisää pataan 2-3 sipulia, porkkanat ja mausteet. Kaada päälle 3 dl lientä, lisää tarvittaessa. Hauduta kannen alla kunnes sisälämpötila on 72-74 astetta.
2. Nosta liha padasta ja anna sen levätä. Siivilöi liemi ja mittaa, lisää portviini. Laita liivatteet likoamaan, tarvitset 1 lehden per dl lientä. Kuumenna liemi, puristele liivatteista vesi ja sulata ne liemessä. Kaada liemi vadille ja anna jähmettyä.
3. Paista pikkusipulit ja omenalohkot pehmeiksi voissa. Viipaloi liha, tarjoile hyytelön, omenan, sipulien ja perunakrokettien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan