Patapaistia portviinihyytelöllä

Oikein juhlava sunnuntaipata.

Kahdeksalle

  • noin 1,6 kg naudanpaistia, sisäpaistia tai selkäpaistia
  • noin 15 pikkusipulia
  • 1 porkkana, paloina
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 5 maustepippuria
  • 5 valkopippuria
  • muutama persiljanoksa
  • 3-4 dl naudanlientä
  • 1 dl portviiniä
  • 2 omenaa, lohkoina
  • liivatelehtiä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta liha joka puolelta, ruskista huolellisesti ja laita pataan. Pistä siihen paistolämpömittari. Lisää pataan 2-3 sipulia, porkkanat ja mausteet. Kaada päälle 3 dl lientä, lisää tarvittaessa. Hauduta kannen alla kunnes sisälämpötila on 72-74 astetta.

2. Nosta liha padasta ja anna sen levätä. Siivilöi liemi ja mittaa, lisää portviini. Laita liivatteet likoamaan, tarvitset 1 lehden per dl lientä. Kuumenna liemi, puristele liivatteista vesi ja sulata ne liemessä. Kaada liemi vadille ja anna jähmettyä.

3. Paista pikkusipulit ja omenalohkot pehmeiksi voissa. Viipaloi liha, tarjoile hyytelön, omenan, sipulien ja perunakrokettien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!