Pastasalaatti tulisen peston kanssa
Tässä tulee erilainen pesto-muunnos. Tulinen poblano-chili ja paahdetut kurpitsansiemenet antavat salaattiin meksikolaisen vivahteen, joka sopii erinomaisesti mietoihin latva-artisokansydämiin.
Neljälle
- 300 g penne-pastaa
- 1 dl poblano-pestoa (resepti alla)
- 6 latva-artisokanpohjaa purkista
- 1 ½ rkl salaattisipulisilppua
- 1 rkl sherryviinietikkaa
- 50 g parmesaaniraastetta
- suolaa ja mustapippuria
Poblano-pesto, 3 dl
- 3 poblano-chiliä
- 1 dl öljyä paistamiseen
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 ½ dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 2 dl rucolanlehtiä
- 1 dl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Poblano-pesto: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista poblano-chilejä siinä, kunnes kuoret irtoavat. Siirrä poblanot kulhoon ja peitä kelmulla, siirrä kylmään 10 minuutiksi. Paahda kuorimattomat valkosipulinkynnet ja kurpitsansiemeniä uunipellillä uunissa 5-7 minuuttia. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori myös poblanot ja poista niistä siemenet. Sekoita poblanot, kurpitsansiemenet, rucola ja valkosipuli mikserissä. Lisää rypsiöljy, miksaa tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Keitä pasta suolatussa vedessä, jätä vähän purutuntumaa, al dente. Kaada lävikköön ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Kaada kylmä pasta suureen kulhoon.
3. Leikkaa latva-artisokansydämet pienemmiksi ja suikaloi salaattisipuli. Sekoita pastaan pesto, artisokanpohjat, salaattisipulit, viinietikka ja parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa