Pastasalaatti ja homejuustokastike
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658730/landscape16_9/515/290/404697f7621da4bc226b4bdaa6f47ddd/EV/872565-2059.jpg)
Kiehtovatko erilaiset ja jännittävät maut? Broileri, pekoni, päärynä ja paahdetut mantelit saavat seurakseen herkullisen italialaisen punahomejuustokastikkeen. Kastikkeen valmistuksessa tarvitset tehosekoitinta.
4 annosta
- 2 dl pastaa, esim. torlioonipastaa
- 300 g broilerinfileetä
- 1 pkt pekonia
- 150 g salaattisekoitusta
- 1 päärynä
- 1 punasipuli
- 1 dl kuorittuja manteleita
- 150 g punahomejuustoa
- 2 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä. Kuori ja viipaloi punasipuli. Poista päärynästä siemenkota ja viipaloi hedelmä. Paahda mantelit paistinpannulla. Paista broileri ja pekoni. Nosta ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
2. Leikkaa juustosta reunat ja kuutioi se. Sekoita juustokuutiot ja maito tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita pastan joukkoon.
3. Annostele salaatti syvien lautasten pohjalle ja asettele päälle kermainen pasta, broilerinfileet, pekoni, punasipuli, mantelit ja päärynä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka