Pastaa tomaattien ja oliivien kera
Tarjoile täysin vegetaarinen päivällinen tai tarjoile tämä kuten Italiassa, alkuruokana. Silloin reseptistä riittää kuudelle-kahdeksalle hengelle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 annosta conchiglie-pastasimpukoita
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 tomaattia
Tarjoiluun
- mustia oliiveja
- tuoreita basilikanlehtiä
- raastettua parmesaania
Valmistusohje
1. Tomaattikastike: Paista sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä 20 minuuttia. Lisää sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi tomaatit ja lisää juuri ennen tarjoilua.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, kääntele kypsä pasta kastikkeeseen.
3. Ripottele päälle mustia oliiveja ja tuoreita basilikanlehtiä ennen tarjoilua. Tarjoile parmesaaniraasteen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti