Pastaa tomaattien ja oliivien kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676966/landscape16_9/515/290/fbe4f7e718cc623bae72ee0177332cff/jU/899168-1654.jpg)
Tarjoile täysin vegetaarinen päivällinen tai tarjoile tämä kuten Italiassa, alkuruokana. Silloin reseptistä riittää kuudelle-kahdeksalle hengelle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 annosta conchiglie-pastasimpukoita
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 tomaattia
Tarjoiluun
- mustia oliiveja
- tuoreita basilikanlehtiä
- raastettua parmesaania
Valmistusohje
1. Tomaattikastike: Paista sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä 20 minuuttia. Lisää sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi tomaatit ja lisää juuri ennen tarjoilua.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, kääntele kypsä pasta kastikkeeseen.
3. Ripottele päälle mustia oliiveja ja tuoreita basilikanlehtiä ennen tarjoilua. Tarjoile parmesaaniraasteen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka