Pastaa ja oliivitomaattikastiketta

Pasta tomaattikastikkeen kera on klassikko, tässä se saa seurakseen oliiveja. Kastike saa myös hieman tulisuutta tuoreesta chilistä. Älä jätä väliin sokeriripausta, tomaattikastike tarvitsee hieman makeutta.

Neljälle

  • 4 annosta pastaa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¼ punainen chili
  • 1 timjaminoksa
  • 1 oreganonoksa
  • 20 oliivia
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • ½ maustemitta kidesokeria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • 50 g tuorejuustoa
  • 4 viipaletta munakoisoa

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, paista oliiviöljyssä. Poista chilistä siemenet, hienonna chili ja yrtit ja lisää pannuun. Lisää tomaatit ja anna kastikkeen porista hiljalleen 20 minuuttia. Viipaloi oliivit ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa. Mausta suolalla, viinietikalla, sokerilla ja pippurilla. Anna kiehua vielä 10 minuuttia.

3. Tarjoile kastike vastakeitetyn pastan kera. Vinkki: Jos kastiketta jää yli, voit säilyttää sen jääkaapissa tiiviissä rasiassa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.