Pastaa ja oliivitomaattikastiketta

Pasta tomaattikastikkeen kera on klassikko, tässä se saa seurakseen oliiveja. Kastike saa myös hieman tulisuutta tuoreesta chilistä. Älä jätä väliin sokeriripausta, tomaattikastike tarvitsee hieman makeutta.

Neljälle

  • 4 annosta pastaa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¼ punainen chili
  • 1 timjaminoksa
  • 1 oreganonoksa
  • 20 oliivia
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • ½ maustemitta kidesokeria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • 50 g tuorejuustoa
  • 4 viipaletta munakoisoa

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, paista oliiviöljyssä. Poista chilistä siemenet, hienonna chili ja yrtit ja lisää pannuun. Lisää tomaatit ja anna kastikkeen porista hiljalleen 20 minuuttia. Viipaloi oliivit ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa. Mausta suolalla, viinietikalla, sokerilla ja pippurilla. Anna kiehua vielä 10 minuuttia.

3. Tarjoile kastike vastakeitetyn pastan kera. Vinkki: Jos kastiketta jää yli, voit säilyttää sen jääkaapissa tiiviissä rasiassa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!