Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasta vongole ja halstratut kampasimpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 l tuoreita sydänsimpukoita
  • 1 rkl etikkaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 8 isoa kampasimpukkaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 250 g spagettia tai fettuccinia
  • 12 pientä aurinkokuivattua tomaattia

Simpukkakastike

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • simpukoiden keitinliemi
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • tuoreita yrttejä silputtuna
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Laita sydänsimpukat kulhoon, peitä ne vedellä ja lisää 1 rkl etikkaa. Anna simpukoiden olla vedessä noin puoli tuntia, silloin ne päästävät ulos mahdollisen hiekan, jota niillä on kuoren sisällä. Kaada simpukat lävikköön ja huuhtele ne kylmällä vedellä.

2. Viipaloi 3 valkosipulinkynttä ohuelti. Kuumenna oliiviöljy isossa padassa ja kuullota valkosipuli nopeasti. Lisää simpukat ja valkoviini, peitä pata kannella. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua reilusti, kunnes simpukat ovat avautuneet, noin 2 minuuttia. Valuta simpukat lävikössä ja säästä keitinliemi.

Äyriäispasta on perinneruokaa Keski- ja Etelä-Italiassa. Vongole tarkoittaa pientä italialaista sydänsimpukkaa. Tässä ateriassa on kahdenlaisia simpukoita, sydänsimpukat pastassa ja kampasimpukat ruoan kruununa.

3. Simpukkakastike: Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä padassa. Kaada joukkoon simpukoiden keitinliemi ja keitä kokoon puoleen nesteen määrästä. Lisää tomaattimurska, hunaja ja laakerinlehti. Kiehauta kastike, alenna lämpöä ja hauduta 10-15 minuuttia. Maustaa suolalla ja pippurilla ja halutessasi soseuta kastike mikserissä.

4. Penslaa kampasimpukat öljyllä ja paista tai grillaa ne kuumalla pannulla minuutti puoleltaan. Suolaa. Keitä pasta runsaassa, reilusti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois, kun pasta on al dente. Sekoita pastaan simpukkakastike, sydänsimpukat ja puolet parmesaanista. Nostele pasta syville lautasille, ripota päälle loppu parmesaani, yrttisilppua, aurinkokuivatut tomaatit ja muutama tippa hyvää öljyä. Nosta lopuksi huipuksi kampasimpukat.

Lisää aiheesta:

Kala-äyriäispastaPaellaSpagettia simpukoiden keraConchiglioni alle lammas & ricottaKalapata Cöte d'AzurJambalaya New Orleansin tapaan
KampasimpukatPastat ja nuudelitGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kampasimpukat
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kampasimpukat tattisalaattipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistettuja kampasimpukoita ja katkarapuja

  • 25.09.201409:29
    Makuja ja Elämää

    Kampasimpukkaa ja kahvilla maustettua äyriäisliemi

  • 02.05.201315:23
    Kevyt

    Kampasimpukoita ja torvisieniä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kampasimpukat vihannesten ja basilikan kera