Pasta-tonnikalasalaatti

Tämä on Davidin lumesalaatti. Sen nimittäminen salaatiksi tekee siitä kevyen, vaikkakin puolet ateriasta on pastaa.

4 hengelle

  • 250g rusetti- tai perhospastaa
  • 230g ensiluokkaista tonnikalafilettä
  • 12 kirsikkatomaattia puolitettuna
  • nippu sinappikaalia (rucolaa) revittynä
  • 4 mozzarellapalloa neljään osaan jaettuna
  • 8 basilikan lehteä revittynä
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

Jos ruoka on vastustamattoman hyvää, on tietämättömyys Davidin mielestä vain siunaus.

- Sillä aikaan kun pastat ovat kiehumassa suolatussa vedessä, valmista reseptin salaattiosa lisäämällä kirsikkatomaatit, sinappikaali, boccocini ja basilikan lehdet isoon salaattikulhoon.

- Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista tonnikala jättämällä fileen keskiosa niin vaaleanpunaiseksi kuin mahdollista. Anna tonnikalan jäähtyä ennen kuin leikkaat sen paloiksi.

- Kun pasta on al dente, poista vesi ja huuhtele pasta kylmällä vedellä. Tämä auttaa pysäyttämään keittoprosessin, ja se pitää pastan jämeränä.

- Sekoita keitetty pasta yhdessä toisten aineiden kanssa ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja