Pasta-tonnikalasalaatti
Tämä on Davidin lumesalaatti. Sen nimittäminen salaatiksi tekee siitä kevyen, vaikkakin puolet ateriasta on pastaa.
4 hengelle
- 250g rusetti- tai perhospastaa
- 230g ensiluokkaista tonnikalafilettä
- 12 kirsikkatomaattia puolitettuna
- nippu sinappikaalia (rucolaa) revittynä
- 4 mozzarellapalloa neljään osaan jaettuna
- 8 basilikan lehteä revittynä
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
Jos ruoka on vastustamattoman hyvää, on tietämättömyys Davidin mielestä vain siunaus.
- Sillä aikaan kun pastat ovat kiehumassa suolatussa vedessä, valmista reseptin salaattiosa lisäämällä kirsikkatomaatit, sinappikaali, boccocini ja basilikan lehdet isoon salaattikulhoon.
- Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista tonnikala jättämällä fileen keskiosa niin vaaleanpunaiseksi kuin mahdollista. Anna tonnikalan jäähtyä ennen kuin leikkaat sen paloiksi.
- Kun pasta on al dente, poista vesi ja huuhtele pasta kylmällä vedellä. Tämä auttaa pysäyttämään keittoprosessin, ja se pitää pastan jämeränä.
- Sekoita keitetty pasta yhdessä toisten aineiden kanssa ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa