Pasta-tonnikalasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676562/landscape16_9/515/290/5f21b31586b399992e1162fcf51fe776/wN/tonnikala-pasta-8177.jpg)
Tämä on Davidin lumesalaatti. Sen nimittäminen salaatiksi tekee siitä kevyen, vaikkakin puolet ateriasta on pastaa.
4 hengelle
- 250g rusetti- tai perhospastaa
- 230g ensiluokkaista tonnikalafilettä
- 12 kirsikkatomaattia puolitettuna
- nippu sinappikaalia (rucolaa) revittynä
- 4 mozzarellapalloa neljään osaan jaettuna
- 8 basilikan lehteä revittynä
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
Jos ruoka on vastustamattoman hyvää, on tietämättömyys Davidin mielestä vain siunaus.
- Sillä aikaan kun pastat ovat kiehumassa suolatussa vedessä, valmista reseptin salaattiosa lisäämällä kirsikkatomaatit, sinappikaali, boccocini ja basilikan lehdet isoon salaattikulhoon.
- Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista tonnikala jättämällä fileen keskiosa niin vaaleanpunaiseksi kuin mahdollista. Anna tonnikalan jäähtyä ennen kuin leikkaat sen paloiksi.
- Kun pasta on al dente, poista vesi ja huuhtele pasta kylmällä vedellä. Tämä auttaa pysäyttämään keittoprosessin, ja se pitää pastan jämeränä.
- Sekoita keitetty pasta yhdessä toisten aineiden kanssa ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka