Pasta-parsakaalisalaatti

Maa- ja kotitalousnaisten resepti sopii vaikkapa vappupiknikille. Resepti: Helena Velin ja Satu Nokkonen Kuva: Timo Viljakainen

4 annosta

  • 4 dl perhos-, kierre- tai putkipastaa (haluttaessa kolmiväristä)
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 0,25 dl vaaleaa (balsami)viinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • 2–3 (150 g) keitettyä porkkanaa
  • n. 300 g parsakaalia
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
  • 50–75 g mustaleima emmental -juustoa
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • Koristeeksi basilikan lehtiä tai persiljaa

Valmistusohje

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo siivilässä kylmällä vedellä, valuta ja jäähdytä.

Sekoita kastikkeen ainekset, lisää kastike pastaan ja anna maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Keitä kuoritut porkkanat juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä. Leikkaa lanteiksi tai kuutioiksi.

Pilko parsakaalista pieniä nuppuja ja leikkaa kantaosa pieniksi kuutioiksi. Lisää kiehuvaan suolalla maustettuun veteen kantapalat kiehumaan ja hetken kuluttua parsakaalin nuput. Keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta, jäähdytä. Voit nopeuttaa jäähtymistä huuhtomalla heti kylmällä vedellä.

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.

Vuole juustosta lastuja perunankuorimaveitsellä.

Lisää kasvikset ja juustolastut pastan joukkoon. Koristele persiljalla.

Halutessasi tee lisää kastiketta salaattiin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!