Maa- ja kotitalousnaisten resepti sopii vaikkapa vappupiknikille. Resepti: Helena Velin ja Satu Nokkonen Kuva: Timo Viljakainen
4 annosta
- 4 dl perhos-, kierre- tai putkipastaa (haluttaessa kolmiväristä)
- 0,75 dl rypsiöljyä
- 0,25 dl vaaleaa (balsami)viinietikkaa
- 2 tl sokeria
- mustapippuria myllystä
- 2–3 (150 g) keitettyä porkkanaa
- n. 300 g parsakaalia
- 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
- 50–75 g mustaleima emmental -juustoa
- 0,5 dl hienonnettua persiljaa
- Koristeeksi basilikan lehtiä tai persiljaa
Valmistusohje
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo siivilässä kylmällä vedellä, valuta ja jäähdytä.
Sekoita kastikkeen ainekset, lisää kastike pastaan ja anna maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Keitä kuoritut porkkanat juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä. Leikkaa lanteiksi tai kuutioiksi.
Pilko parsakaalista pieniä nuppuja ja leikkaa kantaosa pieniksi kuutioiksi. Lisää kiehuvaan suolalla maustettuun veteen kantapalat kiehumaan ja hetken kuluttua parsakaalin nuput. Keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta, jäähdytä. Voit nopeuttaa jäähtymistä huuhtomalla heti kylmällä vedellä.
Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
Vuole juustosta lastuja perunankuorimaveitsellä.
Lisää kasvikset ja juustolastut pastan joukkoon. Koristele persiljalla.
Halutessasi tee lisää kastiketta salaattiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.