Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasta-parsakaalisalaatti

Julkaistu 27.04.2015 10:53

Maa- ja kotitalousnaisten resepti sopii vaikkapa vappupiknikille. Resepti: Helena Velin ja Satu Nokkonen Kuva: Timo Viljakainen

4 annosta

  • 4 dl perhos-, kierre- tai putkipastaa (haluttaessa kolmiväristä)
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 0,25 dl vaaleaa (balsami)viinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • 2–3 (150 g) keitettyä porkkanaa
  • n. 300 g parsakaalia
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
  • 50–75 g mustaleima emmental -juustoa
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • Koristeeksi basilikan lehtiä tai persiljaa

Valmistusohje

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo siivilässä kylmällä vedellä, valuta ja jäähdytä.

Sekoita kastikkeen ainekset, lisää kastike pastaan ja anna maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Keitä kuoritut porkkanat juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä. Leikkaa lanteiksi tai kuutioiksi.

Pilko parsakaalista pieniä nuppuja ja leikkaa kantaosa pieniksi kuutioiksi. Lisää kiehuvaan suolalla maustettuun veteen kantapalat kiehumaan ja hetken kuluttua parsakaalin nuput. Keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta, jäähdytä. Voit nopeuttaa jäähtymistä huuhtomalla heti kylmällä vedellä.

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.

Vuole juustosta lastuja perunankuorimaveitsellä.

Lisää kasvikset ja juustolastut pastan joukkoon. Koristele persiljalla.

Halutessasi tee lisää kastiketta salaattiin.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin kylmäsavulohi-katkarapu-pastasalaattiPastakeittoa kuoren allaHanna Gullichsenin sitruunapastaMarokkolainen pataLämmin kuskussalaatti paahdettujen juuresten keraPeruna-kikhernesalaatti
PastasalaattiPääruoatSalaatitAlkuruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pastasalaatti
  • 26.04.202408:30
    Lisäkeruoat

    Piknikin pelastava pastasalaatti

  • 30.09.202110:11
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kari Aihisen lämmin pastasalaatti

  • 15.07.202112:50
    Nopeat ja helpot

    Helppo pastasalaatti! Katin pesto-pastasalaatti hurmaa taatusti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Salaatti sydänpastasta

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Haalea simpukkapastasalaatti lohen kera