Pasta-papukeitto

Tämä resepti on peräisin Val dAosta, Italian Alpeilta. Sen mehevä ja vahva maku on parhaimmillaan kylmänä talvipäivänä. Tarveaineet eivät monta senttiä maksa ja reseptin määrät voi helposti moninkertaistaa. Eiköhän olisi varsinaisen keittojuhlan aika!

4 annosta

  • 2 dl kuivattuja ruskeita papuja
  • 2 dl valinnaista pastaa
  • 1 1/4 litraa kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkyttä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Liuota papuja yön yli.

2. Kuori sipuli ja valkosipuli. Huuhdo pavut ja keitä niitä kasvisliemessä yhdessä kokonaisen sipulin ja valkosipulin kanssa 1½-2 tunnin ajan, kunnes pavut ovat pehmeitä. Poimi sipulit pois.

3. Keitä pavut lähes kypsiksi. Pane joukkoon pasta ja jatka keittämistä, kunnes se on kypsää. Mausta suolalla ja vastarouhitulla pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!