Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasta-julienne ja valkosipulisimpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Julienne on ravintolakieltä ja tarkoittaa hienoksi suikaloituja tai kuutioituja vihanneksia. Ja se on hyvää pastan, valkosipulin ja simpukoiden kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 400 g pastaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1/3 purjoa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 3 dl ruokakermaa
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valkosipulisimpukat

  • 500 g vihersimpukoita
  • 100 g voita
  • 1 dl korppujauhoa
  • 4 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja palsternakat ja suikaloi ne ohuelti. Puhdista purjo ja suikaloi sekin. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti.. Kaada vesi pois.

2. Valkosipulisimpukat: Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita voi ja korppujauho keskenään ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Levitä seos simpukoiden päälle ja gratinoi uunissa noin 8 minuuttia.

3. Kuullota vihannessuikaleita oliiviöljyssä ja kaada sekaan kerma sekä maito. Keitä yksi minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoile simpukat pastan kanssa.

Lisää aiheesta:

Linguine-pasta, simpukoita ja mustekalaa viinissäAppelsiininmakuinen lohipastaPapu-pinaattiravioliKiinalaista nuudeleita jauhelihan keraTomaattikeitto valkoisten papujen ja risoni-pastan kanssaVärikkäät fusillinit
SimpukkapastaPastat ja nuudelitKananmunatonYstävänpäiväPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkapasta
  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Täysjyväpasta simpukkakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Simpukkapasta

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Spagettia simpukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Linguine-pasta, simpukoita ja mustekalaa viinissä

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Pasta-julienne ja valkosipulisimpukat