Pasta-julienne ja valkosipulisimpukat
Julienne on ravintolakieltä ja tarkoittaa hienoksi suikaloituja tai kuutioituja vihanneksia. Ja se on hyvää pastan, valkosipulin ja simpukoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g pastaa
- 2 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 1/3 purjoa
- oliiviöljyä paistamiseen
- 3 dl ruokakermaa
- 1 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Valkosipulisimpukat
- 500 g vihersimpukoita
- 100 g voita
- 1 dl korppujauhoa
- 4 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja palsternakat ja suikaloi ne ohuelti. Puhdista purjo ja suikaloi sekin. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti.. Kaada vesi pois.
2. Valkosipulisimpukat: Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita voi ja korppujauho keskenään ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Levitä seos simpukoiden päälle ja gratinoi uunissa noin 8 minuuttia.
3. Kuullota vihannessuikaleita oliiviöljyssä ja kaada sekaan kerma sekä maito. Keitä yksi minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoile simpukat pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka