Pasta-julienne ja valkosipulisimpukat

Julienne on ravintolakieltä ja tarkoittaa hienoksi suikaloituja tai kuutioituja vihanneksia. Ja se on hyvää pastan, valkosipulin ja simpukoiden kanssa.

Neljälle

  • 400 g pastaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1/3 purjoa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 3 dl ruokakermaa
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valkosipulisimpukat

  • 500 g vihersimpukoita
  • 100 g voita
  • 1 dl korppujauhoa
  • 4 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja palsternakat ja suikaloi ne ohuelti. Puhdista purjo ja suikaloi sekin. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti.. Kaada vesi pois.

2. Valkosipulisimpukat: Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita voi ja korppujauho keskenään ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Levitä seos simpukoiden päälle ja gratinoi uunissa noin 8 minuuttia.

3. Kuullota vihannessuikaleita oliiviöljyssä ja kaada sekaan kerma sekä maito. Keitä yksi minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoile simpukat pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja