Pasta ja vihreät vihannekset
Tämä on todella vihreä ruoka joka suhteessa. Romanescoa, vihreää parsakukkakaalia ei ole tarjolla joka kaupassa, mutta voit vaihtaa sen tavalliseen kukkakaaliin tai parsakaaliin, jos haluat pysyä vihreällä linjalla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 350 g maccheroni-pastaa
- 250 g romanescoa
- (vihreää parsakukkakaalia)
- 5 tuoretta vihreää parsaa
- 200 g sokeriherneitä
- ½ dl purjosuikaleita
- 2 sitruunaa
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä. Jaa vihreä tai valkoinen kukkakaali tai parsakaali nupuiksi. Kuori ja leikkaa parsat pienemmiksi. Lisää kaali ja parsa pastan joukkoon, kun keittoaikaa on jäljellä 3 minuuttia. Kaada vesi pois.
2. Viipaloi purjo ohuelti. Kuullota purjoa ja sokeriherneitä 2 rkl:ssa oliiviöljyä. Purista sitruunoista mehu vihannesten päälle.
3. Sekoita vastakeitetyn pastan joukkoon loput oliiviöljystä, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta purjo-sokeriherneseos pastan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti