Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasta Carbonara

Julkaistu 24.04.2013 11:02

Kari Aihinen valmisti tätä Carbonara-kastiketta Kaappaus keittiössä tv-ohjelman toisessa jaksossa. Perhe ihastui heti!

Neljälle

  • 1 pakettia pekonia
  • ½ sipuli
  • 1 prk kermaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 kananmunan keltuaista
  • mustapippurirouhetta
  • 1 pss (400 g) spagettia
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

Pilko pekonit pieniksi paloiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle. Laita hella päälle ensin keskilämmölle niin, että pekonit lämpenevät hitaasti ja samalla pekonin oma rasva sulaa. Voit lisätä lämpöä kun pekonin rasva alkaa sulaa. Kun pekonit ovat rauhassa paistuneet rapeaksi lisää pannulle sipuli ja valkosipuli ja anna niiden paistua kevyesti.

Lisää kerma ja pippuri ja kun kerma alkaa kiehua, pienennä vähän lämpöä ja anna kerman kiehua hieman kokoon. Ota pannu pois hellalta ja suurusta kastike kananmunan keltuaisilla eli lisää keltuaiset kastikkeeseen ja sekoita kastike kauniin kiiltäväksi. Älä keitä kastiketta enää, sillä muuten kananmuna menee kokkeliksi! Maista ja lisää tarvittaessa pippuria. Suolaa on yleensä riittävästi jo pekonissa joten älä lisää sitä ruokaan ennen kuin olet maistanut!

Spagetin valmistus:

Laita isoon ja korkeaan kattilaan 2-4 litraa vettä ja 2tl suolaa. Kun vesi kiehuu, laske varovaisesti spagetti veteen ja taivuta sen pehmentyessä. Sekoita niin, etteivät yksittäiset spagetit takerru toisiinsa. Keitä spagettia pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada spagetti lävikköön.

Kaada spagetti takaisin keittoastiaan. Sekoita keitetty spagetti ja kastike yhteen ja viimeistele annos raastamalla päälle vähän Parmesan-juustoa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Porsaan kassleria tomaatti-pähkinäkastikkeella, Jounin resepti"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleItkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruokaEntrecôte kermakastikkeella ja salaatillaPunaviinikastikeMaksakastike
Pasta carbonaraKaappaus keittiössä -reseptitKari AihinenNopeat ja helpotPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pasta carbonara
  • 01.05.202108:00
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen yhden kasarin pasta carbonara

  • 06.05.201913:54
    Pasta

    Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperilla

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Spagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienen budjetin spagetti

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella