Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasta alle vongole

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 500 g sinisimpukoita
  • 1 sipuli pienen pieneksi kuutioituna
  • ½ rasia kirsikkatomaatteja neljään osaan lohkottuina tai kaksi isoa tomaattia lohkoina
  • 4 valkosipulinkynttä pienenä silppuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • ripaus sahramia
  • 1 rkl punapippureita
  • ½ dl persiljasilppua
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • n. 300 g linguinepastaa

Valmistusohje

Harjaa simpukat puhtaiksi kylmässä vedessä. Heitä pois kaikki kuorestaan rikkoutuneet ja sellaiset, jotka eivät mene kopautuksesta kiinni. Jätä kylmään veteen odottamaan keittämistä. Laita kattilallinen vettä kiehumaan pastaa varten ja lisää siihen sopiva määrä suolaa. Kuumenna öljyä isossa kasarissa ja kuullota siinä sipuli sekä valkosipuli. Kun sipulit ovat pehmenneet, kaada joukkoon valkoviini. Ripottele liemeen sahrami ja anna kiehahtaa. Lorauta sekaan myös kerma ja lisää vielä tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta simpukat. Kun kastike on kiehahtanut uudelleen, nakkaa simpukat kasariin, ravistele ja sulje kannella. Lisää tässä vaiheessa linguinet kiehuvaan veteen. Jos olet lisännyt ne jo aiemmin, muista tarkastaa pastan kypsyys, ettei se ylikeity. Ravistele välillä simpukoita ja keitä korkeintaan 5 minuuttia ja nosta pois kuumalta liedeltä. Kun avaat kannen uudelleen, simpukat ovat auenneet. Murskaa punapippurit kourassa ja heitä simpukoiden sekaan persiljasilpun kera. Nostele seosta varovasti kauhalla.

Kaada kypsä, valutettu pasta kattilaan tai nosta juuri al denteksi kypsynyt pasta suoraan vedestä kasariin pihdeillä. Usein pitkään valutettu pasta ehtii kuivahtaa ja imee kastikkeeseen sekoitettuna kaiken liemen itseensä. Sekoita varovasti nostellen ja kumoa koko komeus isoon tarjoilukulhoon.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Ahventa, sieniä ja paahdettuja kasviksia, Antin reseptiKanapyörykkä-nuudelikeittoConchiglioni alle lammas & ricottaKalapata Cöte d'AzurMarinoitu sipuli-fenkolisalaattiSimpukat à la Sara
ÄyriäispastaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispasta
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalmareita, putkipastaa ja kastiketta

  • 28.02.201310:02
    Laktoositon

    Äyriäispasta

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pasta frutti di mare

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pasta alle vongole

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Kala-äyriäispasta