Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsaa lohenmädin ja sitruunavoin säestyksellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 16 valkoista parsaa
  • 200 g lohenmätiä

Sitruunavoi

  • 100 g voita
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Sitruunavoi: Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Säästä joitakin kauniita kuorisuikaleita koristeluun. Vatkaa voi ja suola, sitruunankuori ja -mehu yhteen ja pidä kylmässä tarjoiluun asti.

2. Kuori parsat perunankuorimaveitsellä. Helpoimmin se käy, kun pidät parsaa pitkittäin kämmenellä. Varo vaurioittamasta kärkinuppuja. Leikkaa pois 3-4 cm kovaa kantaosaa. Kiehauta leveän kattilan pohjalla vähän miedosti suolattua vettä (ellei sinulla ole korillista parsakattilaa, jossa parsat keitetään pystyssä) ja laita parsat kiehumaan hiljalleen napakan kypsiksi, ei liian pehmeiksi. Höyrytä parsat kuiviksi.

3. Jaa parsat ja lohenmäti neljälle lämmitetylle lautaselle ja pane parsojen päälle kunnon nokare sitruunavoita sulamaan. Koristele sitruunankuorisuikaleilla ja tarjoile heti.

Saat ystäväsi pyörryksiin keväisellä ruokarapsodialla. Rapeaa, tuoretta valkoparsaa säestävät ihanan harmonisesti lohenmäti ja sitruunavoi. Lasi helmeilevää kuohuviiniä täydentää nautinnon.

Lisää aiheesta:

Tulinen appelsiininen kanapataKylmää, keitettyä lohta hyytelössäPastaa venäläisellä kaviaarillaTuoretta parsaa ja mojo verdeParsaa tomaatin ja kananmunan keraTankoparsaa ja parmesaania
ParsaAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta