Parsaa lohenmädin ja sitruunavoin säestyksellä
Saat ystäväsi pyörryksiin keväisellä ruokarapsodialla. Rapeaa, tuoretta valkoparsaa säestävät ihanan harmonisesti lohenmäti ja sitruunavoi. Lasi helmeilevää kuohuviiniä täydentää nautinnon.
Neljälle
- 16 valkoista parsaa
- 200 g lohenmätiä
Sitruunavoi
- 100 g voita
- ½ tl suolaa
- ½ tl sitruunankuorta
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Sitruunavoi: Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Säästä joitakin kauniita kuorisuikaleita koristeluun. Vatkaa voi ja suola, sitruunankuori ja -mehu yhteen ja pidä kylmässä tarjoiluun asti.
2. Kuori parsat perunankuorimaveitsellä. Helpoimmin se käy, kun pidät parsaa pitkittäin kämmenellä. Varo vaurioittamasta kärkinuppuja. Leikkaa pois 3-4 cm kovaa kantaosaa. Kiehauta leveän kattilan pohjalla vähän miedosti suolattua vettä (ellei sinulla ole korillista parsakattilaa, jossa parsat keitetään pystyssä) ja laita parsat kiehumaan hiljalleen napakan kypsiksi, ei liian pehmeiksi. Höyrytä parsat kuiviksi.
3. Jaa parsat ja lohenmäti neljälle lämmitetylle lautaselle ja pane parsojen päälle kunnon nokare sitruunavoita sulamaan. Koristele sitruunankuorisuikaleilla ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan