Parsaa ja mantelia ruskistetun voin kera
Tässä voit käyttää joko valkeaa tai vihreää parsaa. Katkaise molemmista pois alin, kova osa. Valkoisen parsan kuorit sen lisäksi helposti perunankuorimaveitsellä. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g parsaa
- 100 g voita
- 1 pkt mantelilastuja
- suolaa
Valmistusohje
1. Laita puhdistetut parsat nuput samaan suuntaan kattilaan ja keitä kevyesti suolatussa vedessä valmiiksi, mutta niin että niissä on jäljellä napakkuutta – kokeile tikulla. Valuta ja asettele parsat vadille.
2. Paahda mantelit kevyesti kuivassa paistinpannussa, suolaa.
3. Sulata voi niin että se ruskistuu kevyesti, kaada parsojen päälle, ripottele päälle mantelilastut ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku