Parsaa ja mantelia ruskistetun voin kera
Tässä voit käyttää joko valkeaa tai vihreää parsaa. Katkaise molemmista pois alin, kova osa. Valkoisen parsan kuorit sen lisäksi helposti perunankuorimaveitsellä. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g parsaa
- 100 g voita
- 1 pkt mantelilastuja
- suolaa
Valmistusohje
1. Laita puhdistetut parsat nuput samaan suuntaan kattilaan ja keitä kevyesti suolatussa vedessä valmiiksi, mutta niin että niissä on jäljellä napakkuutta – kokeile tikulla. Valuta ja asettele parsat vadille.
2. Paahda mantelit kevyesti kuivassa paistinpannussa, suolaa.
3. Sulata voi niin että se ruskistuu kevyesti, kaada parsojen päälle, ripottele päälle mantelilastut ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan