Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsa-saksanpähkinätaskut

5:08Parsa-saksanpähkinätaskut
Julkaistu 04.05.2015 08:46

Ainekset

  • 10 kpl Myllyn Paras Voitaikinataskuja
  • munaa
  • kurpitsansiemeniä

Täyte

  • 500 g vihreitä parsoja
  • 1 dl ranskankermaa
  • 120 g piparjuurituorejuustoa
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl valkopippuria
  • 10 retiisiä
  • 130 g saksanpähkinöitä
  • n.½ dl hunajaa
  • 1 rku tuoretta rakuunaa

Valmistusohje

Levitä jäiset taskut pellille leivinpaperin päälle erikseen sulamaan uunin lämpenemisen ajaksi. Voitele taskut munalla, ripottele halutessasi pinnalle koristeeksi kurpitsansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 min kauniin värisiksi.

Anna jäähtyä hetki (5 min) ennen täyttämistä.

Valmista parsamousse. Huuhdo parsat ja poista puumaisin tyviosa. Paloittele parsat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Poista nopeammin kypsyvät nuput vedestä 2–3 min kuluttua. Keitä muuten varsia 5–6 minuuttia. Kaada lävikköön valumaan, huuhdo nopeasti kylmällä vedellä.

Soseuta sauvasekoittimella jäähtyneet parsojen varsipalat, lisää ranskankerma ja piparjuurituorejuusto, mausta suolalla ja valkopippurilla.

Avaa taskut ja täytä ne parsamoussella. Laita moussen päälle parsanuppuja, ohuita retiisiviipaleita, hunajaan kastettuja saksanpähkinöitä ja tuoreita yrtinoksia. Taita kansi takaisin päälle.

VINKKI: Voit paistaa taskuja vaikka vain kaksi kerrallaan. Täytettä tarvitaan tällöin pienempi määrä. Jos vihreää parsaa ei ole saatavilla, voit käyttää mousseen vihreitä parsakaalinkukintoja.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Cocktailpalat parsamoussella, ricottalla ja paahdetulla pekonillaJuustomuffinit siemenilläPitaleivät sieni-kasvitäytteelläRuistaikinakuppi kukkapastasalaatilleSalsaava kasvispiirakkaTuulihattuja
PasteijatMakuja ja ElämääYstävänpäiväÄitienpäiväKevään juhlatVappuPäivän resepti

4.5.2015. Näitä taskuja on helppo valmistaa: Levitä jäiset taskut pellille leivinpaperin päälle erikseen sulamaan uunin lämpenemisen ajaksi, voitele ja paista sellaisenaan. Taskut täytetään vasta paistamisen jälkeen, muista avata taskut varovasti niin, että taitereuna jää kiinni.

Pikkujoulut
Uusivuosi
Ajankohtaista
Brunssi
Lastenkutsut
Myllyn Paras
Nopeat ja helpot
Videoreseptit
Leivonta
Suolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pasteijat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Brie-parsataskut

  • 16.12.202117:17
    Suolaiset piirakat

    Savuporopasteijat

  • 14.12.201715:12
    Samassa liemessä

    Pasteijat portviinilampaalla

  • 04.05.201508:46
    Makuja ja Elämää

    Parsa-saksanpähkinätaskut