Parsa-palsternakkakeitto
Sami Garamin parsakeitto on ihanan keväinen alkuruoka. Se käy myös kevyestä lounaasta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- nippu tuoretta vaaleaa parsaa
- nippu tuoretta vihreää parsaa
- 1 l parsalientä
- 1 sipuli
- 1 palsternakka
- 2 dl kermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1-2 tl suolaa
- valkopippuria
- pieni nippu kirveliä
Valmistusohje
Kuori parsat ja keitä kuoria halkaistun sipulin ja palsternakan kanssa puolisen tuntia. Vesimääräksi riittää reilu litra.
Höyrytä parsat kypsiksi erikseen, jäähdytä ja leikkaa ne muutaman sentin mittaisiksi pätkiksi. Siivilöi kuorten keitinliemi ja kuumenna se uudelleen kiehuvaksi. Lisää osa parsojen varsiosista liemeen ja soseuta aivan sileäksi. Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja vatkaa liemen joukkoon.
Anna kiehua kymmenen minuuttia, jotta jauhot kypsyvät. Mausta keitto suolalla ja valkopippurilla ja lisää loput parsat sinne. Koristele keitto kirvelillä ja tarjoa lisäksi tuoretta leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan