Sami Garamin parsakeitto on ihanan keväinen alkuruoka. Se käy myös kevyestä lounaasta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- nippu tuoretta vaaleaa parsaa
- nippu tuoretta vihreää parsaa
- 1 l parsalientä
- 1 sipuli
- 1 palsternakka
- 2 dl kermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1-2 tl suolaa
- valkopippuria
- pieni nippu kirveliä
Valmistusohje
Kuori parsat ja keitä kuoria halkaistun sipulin ja palsternakan kanssa puolisen tuntia. Vesimääräksi riittää reilu litra.
Höyrytä parsat kypsiksi erikseen, jäähdytä ja leikkaa ne muutaman sentin mittaisiksi pätkiksi. Siivilöi kuorten keitinliemi ja kuumenna se uudelleen kiehuvaksi. Lisää osa parsojen varsiosista liemeen ja soseuta aivan sileäksi. Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja vatkaa liemen joukkoon.
Anna kiehua kymmenen minuuttia, jotta jauhot kypsyvät. Mausta keitto suolalla ja valkopippurilla ja lisää loput parsat sinne. Koristele keitto kirvelillä ja tarjoa lisäksi tuoretta leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!