Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parmesaanigratinoitua parsaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vihreää parsaa sopii mainiosti gratinoida parmesaanijuustolla. Tässä parsa saa seuraa myös pinjansiemenistä ja rucolasta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • vettä ja suolaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl raastettua parmesaania
  • 2 rkl raastettua emmentaljuustoa
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • rucolaa

Valmistusohje

1. Kuori parsojen alaosat varoen perunankuorimaveitsellä. Käytä 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kokeile tikulla, että parsat ovat pehmenneet.

3. Laita parsat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle juustoraasteet. Gratinoi 10 minuuttia uunissa, ripottele päälle pinjansiemeniä ja tarjoile rucolapediltä.

Lisää aiheesta:

Polentaa paistetun parsan ja peston keraFarfallea, scampia ja kookoscurryaGratinoituja vihanneksia juuston keraTuoretta parsaa ja mojo verdeParsaa tomaatin ja kananmunan keraGnocchi verdure
ParsaAlkuruoatKananmunatonGluteenitonGoGreenLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta