Parmankinkkuun käärittyä broileria ja pinaattia

Tätä annosta kehtaa tarjoilla hienommallakin päivällisellä.

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl basilikasilppua
  • 100 g parmesaania raastettuna
  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • oliiviöljyä
  • 200–300 g tuoretta pinaattia
  • 20 kirsikkatomaattia
  • suolaa
  • 0,5 dl pinjansiemeniä
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Leikkaa broilerin fileet sivuttain puoliksi, jos fileet ovat isoja. Mausta ne suolalla (kevyesti, sillä suolaa on myös juustossa ja kinkussa) ja pippurilla. Levitä fileiden päälle basilikasilppua ja tuoretta parmesaaniraastetta. Pyöräytä kunkin fileen ympäri tiukasti kaksi parmankinkkusiivua.

Paista fileet pinnoitetulla pannulla oliiviöljyssä ensin juustopuolelta kevyesti. Käännä ja paista sitten kypsäksi toiselta puolelta. Loppukypsennyksen voit tehdä uunissa, jos fileet ovat paksuja.

Keitä pinaatinlehtiä suolalla maustetussa vedessä noin kaksi minuuttia, kunnes ovat kauniin vihreitä ja pehmeitä. Valuta siivilässä. Lisää sekaan puolitetut tomaatit ja lorauta sekaan hieman hyvää oliiviöljyä. Kuumenna vielä kattilassa.

Paahda pinjansiemenet kauniin ruskeiksi kuivalla pannulla. Annostele lautasille pinaattia, viipaloitu broilerinfilee ja ripottele päälle pinjansiemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!