Parmankinkkua ja melonisalaattia
Tämä on nopeasti valmistuva alkuruoka. Parmankinkun suolaisuus ja melonin makeus sopivat mainiosti yhteen. Jos tuplaat reseptin määrät ja tarjoilet leipää lisäksi, ruokalaji soveltuu hyvin kevyeksi kesälounaaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 8 viipaletta parmankinkkua
- 1/3 galiameloni
- ½ kurkku
- ½ nippu ruohosipulia
- 1 tl yrttisuolaa
- ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
- ½ paprika
- 20 g parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Kuutioi meloni, kurkku ja paprika ja sekoita. Hienonna ruohosipuli ja ripottele salaatin päälle, mausta yrttisuolalla ja valkopippurilla.
2. Asettele parmankinkkua ja melonisalaattia vadille, raasta päälle hieman parmesaanijuustoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike