Parmankinkkua ja melonisalaattia

Tämä on nopeasti valmistuva alkuruoka. Parmankinkun suolaisuus ja melonin makeus sopivat mainiosti yhteen. Jos tuplaat reseptin määrät ja tarjoilet leipää lisäksi, ruokalaji soveltuu hyvin kevyeksi kesälounaaksi.

Neljälle

  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 1/3 galiameloni
  • ½ kurkku
  • ½ nippu ruohosipulia
  • 1 tl yrttisuolaa
  • ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
  • ½ paprika
  • 20 g parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuutioi meloni, kurkku ja paprika ja sekoita. Hienonna ruohosipuli ja ripottele salaatin päälle, mausta yrttisuolalla ja valkopippurilla.

2. Asettele parmankinkkua ja melonisalaattia vadille, raasta päälle hieman parmesaanijuustoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!