Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pariloitua naudanmaksaa ja vadelma-viinietikkakastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yleellisen annoksen kruunaa vadelma-viinietikkakastike. Tarjoile hyvässä seurassa!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 600 g vasikanmaksaa
  • 2 dl balsamico-viinietikkaa
  • 150 g voita
  • 2 - 3 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa myllystä

Bataattisose

  • n. 8 bataattia (joko vaaleaa tai punaista)
  • 100 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Poista maksasta kalvot ja verisuonet. Mausta suolalla, pippurilla ja sivele pintaan oliiviöljyä. Paista maksa haluamamaasi kypsyyteen, älä kuitenkaan läpikypsäksi. Lisää balsamico ja voi kattilaan. Anna kiehua miedolla liedellä pikkuhiljaa hymyillen 15-20 minuuttia, kunnes kastike muuttuu sakeammaksi. Poista kattila liedeltä, lisää vadelmat. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Tarjoile maksa esimerkiksi bataattisoseen tai perunamuhennoksen kanssa.

Kääri bataatit yksitellen folioon ja paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Ota bataatit pois foliosta ja halkaise. Kaavi lusikalla bataatin liha ja sekoita voin kanssa tasaiseksi. Mausta kevyesti valkopippurilla ja suolalla.

Lisää aiheesta:

Paistettua ankanrintaa siiderikastikkeellaPariloitu silakkatartarMaksaa ja perunamuhennostaSheperd´s pie jauhelihastaKuorrutettu broileri ja punajuuripaistosKaurispaisti punaviinikastikkeella
MaksaaKananmunatonGluteenitonHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillatut maksipihvit peston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan makkarakakku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksaa ja perunamuhennosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksapihvit omenan ja sipulin kera