Pariloitua naudanmaksaa ja vadelma-viinietikkakastiketta

Yleellisen annoksen kruunaa vadelma-viinietikkakastike. Tarjoile hyvässä seurassa!

Ainekset

  • 600 g vasikanmaksaa
  • 2 dl balsamico-viinietikkaa
  • 150 g voita
  • 2 - 3 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa myllystä

Bataattisose

  • n. 8 bataattia (joko vaaleaa tai punaista)
  • 100 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Poista maksasta kalvot ja verisuonet. Mausta suolalla, pippurilla ja sivele pintaan oliiviöljyä. Paista maksa haluamamaasi kypsyyteen, älä kuitenkaan läpikypsäksi. Lisää balsamico ja voi kattilaan. Anna kiehua miedolla liedellä pikkuhiljaa hymyillen 15-20 minuuttia, kunnes kastike muuttuu sakeammaksi. Poista kattila liedeltä, lisää vadelmat. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Tarjoile maksa esimerkiksi bataattisoseen tai perunamuhennoksen kanssa.

Kääri bataatit yksitellen folioon ja paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Ota bataatit pois foliosta ja halkaise. Kaavi lusikalla bataatin liha ja sekoita voin kanssa tasaiseksi. Mausta kevyesti valkopippurilla ja suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.