Pariloitua naudanmaksaa ja vadelma-viinietikkakastiketta
Yleellisen annoksen kruunaa vadelma-viinietikkakastike. Tarjoile hyvässä seurassa!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 600 g vasikanmaksaa
- 2 dl balsamico-viinietikkaa
- 150 g voita
- 2 - 3 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia
- mustapippuria myllystä
- suolaa myllystä
Bataattisose
- n. 8 bataattia (joko vaaleaa tai punaista)
- 100 g voita
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Poista maksasta kalvot ja verisuonet. Mausta suolalla, pippurilla ja sivele pintaan oliiviöljyä. Paista maksa haluamamaasi kypsyyteen, älä kuitenkaan läpikypsäksi. Lisää balsamico ja voi kattilaan. Anna kiehua miedolla liedellä pikkuhiljaa hymyillen 15-20 minuuttia, kunnes kastike muuttuu sakeammaksi. Poista kattila liedeltä, lisää vadelmat. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
Tarjoile maksa esimerkiksi bataattisoseen tai perunamuhennoksen kanssa.
Kääri bataatit yksitellen folioon ja paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Ota bataatit pois foliosta ja halkaise. Kaavi lusikalla bataatin liha ja sekoita voin kanssa tasaiseksi. Mausta kevyesti valkopippurilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti