Pariloitua kinkkua ja kermassa haudutettua sipulia
Tämä erittäin suosittu ruokalaji sopii sekä lounaaksi että myöhäisillan pikkusuolaiseksi. Lisä maistuvat keitetyt perunat. Voit myös tarjota kinkun lämpimän maalaisleipäviipaleen päältä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 16-20 palvikinkkuviipaletta
- 3 keskikokoista sipulia
- voita
- suolaa, pippuria
- 3 dl kuohukermaa
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä sipuliviipaleita miedolla lämmöllä voissa niin, että ne pehmenevät mutteivät ruskistu. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lisää kerma ja anna hautua, kunnes kerma on imeytynyt ja seos on sakeaa muhennosta.
3. Pariloi kinkku niin, että se saa hieman väriä ja muuttuu rapeaksi. Jaa sipulimuhennos lämpimille lautasille ja nosta päälle kinkkusiivu. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella