Pariloitua kinkkua ja kermassa haudutettua sipulia
Tämä erittäin suosittu ruokalaji sopii sekä lounaaksi että myöhäisillan pikkusuolaiseksi. Lisä maistuvat keitetyt perunat. Voit myös tarjota kinkun lämpimän maalaisleipäviipaleen päältä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 16-20 palvikinkkuviipaletta
- 3 keskikokoista sipulia
- voita
- suolaa, pippuria
- 3 dl kuohukermaa
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä sipuliviipaleita miedolla lämmöllä voissa niin, että ne pehmenevät mutteivät ruskistu. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lisää kerma ja anna hautua, kunnes kerma on imeytynyt ja seos on sakeaa muhennosta.
3. Pariloi kinkku niin, että se saa hieman väriä ja muuttuu rapeaksi. Jaa sipulimuhennos lämpimille lautasille ja nosta päälle kinkkusiivu. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan