Mainos

Makkarakeitto on suomalaisen keittiön klassikko! Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten makkarakeitto kannattaa tehdä.

Ainekset

  • 8 kiinteää perunaa
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • 4 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 600 g lenkkimakkaraa
  • 1 litra lihalientä
  • 1 litraa vettä
  • 3 laakerinlehteä
  • 10 kpl kokonaista mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruukku tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Makkarakeitto valmistuu näin:

Annoksia: 6

  1. Kuori ja paloittele perunat, palsternakka, juuriselleri, porkkanat ja sipuli. Ruskista juureksia isossa kattilassa ja lisää sitten lihaliemi sekä vesi.
  2. Mausta laakerinlehdillä ja kokonaisilla mustapippureilla. Anna kiehua noin 10 min.  Poista kuori makkarasta ja paloittele kuutioiksi. Paista pannulla, jotta makkara saa väriä ja lisää vasta sitten keittoon.
  3. Anna kiehua ja tarkista perunoiden kypsyys. Mausta tarpeen mukaan. Silppua valmiin keiton päälle runsaasti persiljaa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja