Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paras makkarakeitto Kari Aihisen tapaan

MTV Oy / Ida Kentala
Julkaistu 08.09.2021 08:55

MTV LIFESTYLE

Makkarakeitto on suomalaisen keittiön klassikko! Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten makkarakeitto kannattaa tehdä.

Ainekset

  • 8 kiinteää perunaa
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • 4 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 600 g lenkkimakkaraa
  • 1 litra lihalientä
  • 1 litraa vettä
  • 3 laakerinlehteä
  • 10 kpl kokonaista mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruukku tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Makkarakeitto valmistuu näin:

Annoksia: 6

  1. Kuori ja paloittele perunat, palsternakka, juuriselleri, porkkanat ja sipuli. Ruskista juureksia isossa kattilassa ja lisää sitten lihaliemi sekä vesi.
  2. Mausta laakerinlehdillä ja kokonaisilla mustapippureilla. Anna kiehua noin 10 min.  Poista kuori makkarasta ja paloittele kuutioiksi. Paista pannulla, jotta makkara saa väriä ja lisää vasta sitten keittoon.
  3. Anna kiehua ja tarkista perunoiden kypsyys. Mausta tarpeen mukaan. Silppua valmiin keiton päälle runsaasti persiljaa.

1:11Paras makkarakeitto – Kari Aihisen vinkit

Lisää aiheesta:

Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaanNakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen reseptiLihakeittoKaali- ja makkarapataMakkara-kasvispastaJauheliha-gulassikeitto
MakkarakeittoKaappaus keittiössä -reseptitKari AihinenNopeat ja helpotPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Makkarakeitto
  • 08.09.202108:55
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Paras makkarakeitto Kari Aihisen tapaan

  • 16.11.202011:45
    Keitot

    Helppo ja maukas nakkikeitto: Samulin nakkikeitto pikaliemellä

  • 15.04.202012:28
    Reseptit

    Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti

  • 30.01.202009:30
    Vihannekset

    Nakkikeitto huippukokki Jaakko Impiön tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juustoinen siskonmakkarakeitto