Paras makkarakeitto Kari Aihisen tapaan
Julkaistu
Makkarakeitto on suomalaisen keittiön klassikko! Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten makkarakeitto kannattaa tehdä.
Ainekset
- 8 kiinteää perunaa
- 1 palsternakka
- pala juuriselleriä
- 4 porkkanaa
- 1 sipuli
- 600 g lenkkimakkaraa
- 1 litra lihalientä
- 1 litraa vettä
- 3 laakerinlehteä
- 10 kpl kokonaista mustapippuria
- öljyä paistamiseen
- suolaa
- mustapippuria
- ruukku tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Makkarakeitto valmistuu näin:
Annoksia: 6
- Kuori ja paloittele perunat, palsternakka, juuriselleri, porkkanat ja sipuli. Ruskista juureksia isossa kattilassa ja lisää sitten lihaliemi sekä vesi.
- Mausta laakerinlehdillä ja kokonaisilla mustapippureilla. Anna kiehua noin 10 min. Poista kuori makkarasta ja paloittele kuutioiksi. Paista pannulla, jotta makkara saa väriä ja lisää vasta sitten keittoon.
- Anna kiehua ja tarkista perunoiden kypsyys. Mausta tarpeen mukaan. Silppua valmiin keiton päälle runsaasti persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan