Papusalsa grillipihveille

Appelsiininmakuinen salsa sopii grilliruokien rinnalle, olkoon grillipihvi, hampurilaispihvi tai vaikkapa kasvispihvi, leivän kera, sämpylän välissä tai ilman.

4 hengelle

  • 4 grillipihviä, kasvispihviä tms.
  • 3 rkl grilliöljyä

Salsa

  • 2 dl keitettyjä valkoisia papuja
  • 1 appelsiini
  • 1 punasipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 1/2 punainen chili
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl appelsiinimehutiivistettä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 maustemitta mustapippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Salsa: Kuori ja silppua sipuli. Kuori appelsiini, leikkaa viipaleet kalvottomiksi ja paloittele viiipaleet. Halkaise chili kahtia, raaputa siemenet pois ja silppua puolikas. Sekoita keskenään appelsiini, sipuli, pavut ja chili. Ripottele päälle suola ja sokeri. Lisää öljy, mehutiiviste ja viinietikka. Mausta vastajauhetulla pippurilla.

2. Sivele pihvit grilliöljyllä. Paista tai grillaa 2-3 minuuttia puoleltaan ja tarjoile salsan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.