Papusalsa grillipihveille
Appelsiininmakuinen salsa sopii grilliruokien rinnalle, olkoon grillipihvi, hampurilaispihvi tai vaikkapa kasvispihvi, leivän kera, sämpylän välissä tai ilman.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 grillipihviä, kasvispihviä tms.
- 3 rkl grilliöljyä
Salsa
- 2 dl keitettyjä valkoisia papuja
- 1 appelsiini
- 1 punasipuli
- 1 vihreä paprika
- 1/2 punainen chili
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl appelsiinimehutiivistettä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 maustemitta mustapippuria jauhettuna
Valmistusohje
1. Salsa: Kuori ja silppua sipuli. Kuori appelsiini, leikkaa viipaleet kalvottomiksi ja paloittele viiipaleet. Halkaise chili kahtia, raaputa siemenet pois ja silppua puolikas. Sekoita keskenään appelsiini, sipuli, pavut ja chili. Ripottele päälle suola ja sokeri. Lisää öljy, mehutiiviste ja viinietikka. Mausta vastajauhetulla pippurilla.
2. Sivele pihvit grilliöljyllä. Paista tai grillaa 2-3 minuuttia puoleltaan ja tarjoile salsan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka