Papusalaatti
Nauti maukasta ja terveellistä papusalaattia. Koristele salaatti persiljalla ja tarjoa tapenadeleipien kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle hengelle
- 150 g punaisia kidneypapuja
- 150 g vihreitä neulapapuja
- 150 g kikherneitä
- 100 g rucolaa
- 1 paprika
- 10 retiisiä
- 10 kpl artisokansydämiä
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Kastike
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 1 limetin mehu sekä raastettu kuori
- 1-2 tl inkivääriä raastettuna
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarkista maku. Nosta isoon kulhoon pavut, herneet, huuhdeltu rucola sekä kuutioitu paprika.
Lisää kastike joukkoon, sekoita ja anna maustua 15 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa retiisit siivuiksi ja artisokansydämet neljään osaan. Nosta ne kulhoon ja pyöräytä salaattia muutaman kerran niin, että kaikki ainekset maustuvat.
Koristele persiljalla ja tarjoa tapenadeleipien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka