Papusalaatti pecorinon kera
Toscanassa tätä ihanaa salaattia tarjoillaan usein lounaaksi. Pecorino on Toscanan oma juustolaji, yritä siis löytää kaupasta aitoa tavaraa. Jos et löydä, on parmesaani maukas vaihtoehto. Anna salaatin seistä tunnin ajan, jotta maut ehtivät imeytyä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl pennepastaa
- 4 dl papuja
- 4 dl kuutioitua pecorinojuustoa tai parmesaanijuustoa
- 2 hienonnettua punasipulia
- 1½ dl oliiviöljyä
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 nippu lehtipersiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Leikkaa pecorino 1 cm kuutioiksi. Irrota härkäpavut paloista. Sekoita kulhossa punasipuli, pecorino, pasta ja pavut. Sekoita oliiviöljy ja viinietikka, kaada salaatin päälle ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna salaatin vetäytyä tunnin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti