Papusalaatti ja pistaasivinegretti

Ainekset

  • 400 g neulapapuja
  • 250 g ruskeita papuja (säilyke)
  • 2 salottisipulia
  • silputtua tuoretta lehtipersiljaa
  • 4 rkl paahdettua ja suolattua pistaasia rouhittuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Poista neulapapujen päät ja ryöppää perattuja papuja viisi minuuttia suolatussa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä. Valuta ruskeista pavuista säilykeliemi ja huuhtele ne. Pilko salottisipulit renkaiksi. Tee vinegretti yhdistämällä kaikki kastikeaineet. Sekoita vihannekset ja vinegretti huolellisesti isossa salaattikulhossa. Tarkista maku.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.