Papupataa ja basmatiriisiä
Tällä papupadalla on intialaiset juuret. Hieman juustokuminaa, currya ja kardemummaa antavat ihanaa tuoksua ja makua tälle nopeasti valmistuvalle padalle. Kannattaa kokeilla myös nopeasti paistuvia omenalohkoja – ne sopivat mainiosti padan kanssa. Padasta saa tulisemman lisäämällä hieman hienonnettua chiliä tai sambalia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 annosta basmatiriisiä
- 1 prk punaisia kidneypapuja
- 250 g pakastettuja vihreitä herneitä
- 2 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tomaattia
- 1 punainen paprika
- voita tai öljyä
- ½ tl currya
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl kardemummaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- halutessasi, 1 tl sambal oelekia tai hienonnettua chiliä
Chutneyomenat
- 2 omenaa
- 1 dl chutneyta
- voita
Valmistusohje
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista ne öljyssä tai voissa mausteiden kanssa. Paloittele paprika ja tomaatit, lisää pataan.
2. Alenna lämpöä ja anna kaiken porista kunnes sipulit ja paprika ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä tai lientä. Myös papupurkin lientä voi käyttää. Lisää herneet ja pavut, keitä pataa vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Chutneyomenat: Kuori ja lohko omenat. Paista niitä pari minuuttia voissa, lisää chutney. Tarjoile lämpiminä padan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti