Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Papupataa ja basmatiriisiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 annosta basmatiriisiä
  • 1 prk punaisia kidneypapuja
  • 250 g pakastettuja vihreitä herneitä
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • voita tai öljyä
  • ½ tl currya
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl kardemummaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, 1 tl sambal oelekia tai hienonnettua chiliä

Chutneyomenat

  • 2 omenaa
  • 1 dl chutneyta
  • voita

Valmistusohje

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista ne öljyssä tai voissa mausteiden kanssa. Paloittele paprika ja tomaatit, lisää pataan.

2. Alenna lämpöä ja anna kaiken porista kunnes sipulit ja paprika ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä tai lientä. Myös papupurkin lientä voi käyttää. Lisää herneet ja pavut, keitä pataa vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Chutneyomenat: Kuori ja lohko omenat. Paista niitä pari minuuttia voissa, lisää chutney. Tarjoile lämpiminä padan kera.

Tällä papupadalla on intialaiset juuret. Hieman juustokuminaa, currya ja kardemummaa antavat ihanaa tuoksua ja makua tälle nopeasti valmistuvalle padalle. Kannattaa kokeilla myös nopeasti paistuvia omenalohkoja – ne sopivat mainiosti padan kanssa. Padasta saa tulisemman lisäämällä hieman hienonnettua chiliä tai sambalia.

Lisää aiheesta:

Peruna-fenkolinlehtipataKeltainen linssicurryKikhernecurryPapu-linssicurryLihapata pavuilla ja lampaallaMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
KasvispataKananmunatonGluteenitonKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Peruna-fenkolinlehtipata

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Patatas Bravas

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihanneksia sitruunakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Puutarhurin kasvispata