Papu-paprikakeitto
Ajattele, että sekapapupurkista ja muutamista tuoreista vihanneksista voi saada näin maukkaan ja täyttävän keiton!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 prk sekapapuja
- 1 ¼ l kasvislientä
- 1 keltasipuli
- 4 sellerinvartta
- 1 porkkana
- 1 laakerinlehti
- 1 mausteneilikka
- 1 tl chilikastiketta
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 1 dl vihreitä herneitä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Valuta pavut lävikössä. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja hienonna sellerinvarret. Kuori ja paloittele porkkana pieniksi paloiksi.
2. Keitä kasvisliemi ja lisää laakerinlehti, neilikka, chilikastike ja tomaattipyree. Lisää pavut, sipuli, selleri ja porkkana. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 10 minuuttia.
3. Puhdista ja paloittele paprika, lisää keittoon. Kaada mukaan herneet ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti