Papu-paprikakeitto

Ajattele, että sekapapupurkista ja muutamista tuoreista vihanneksista voi saada näin maukkaan ja täyttävän keiton!

Neljälle

  • 1 prk sekapapuja
  • 1 ¼ l kasvislientä
  • 1 keltasipuli
  • 4 sellerinvartta
  • 1 porkkana
  • 1 laakerinlehti
  • 1 mausteneilikka
  • 1 tl chilikastiketta
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 1 dl vihreitä herneitä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Valuta pavut lävikössä. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja hienonna sellerinvarret. Kuori ja paloittele porkkana pieniksi paloiksi.

2. Keitä kasvisliemi ja lisää laakerinlehti, neilikka, chilikastike ja tomaattipyree. Lisää pavut, sipuli, selleri ja porkkana. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 10 minuuttia.

3. Puhdista ja paloittele paprika, lisää keittoon. Kaada mukaan herneet ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.