Papu-paprikakeitto
Ajattele, että sekapapupurkista ja muutamista tuoreista vihanneksista voi saada näin maukkaan ja täyttävän keiton!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 prk sekapapuja
- 1 ¼ l kasvislientä
- 1 keltasipuli
- 4 sellerinvartta
- 1 porkkana
- 1 laakerinlehti
- 1 mausteneilikka
- 1 tl chilikastiketta
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 1 dl vihreitä herneitä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Valuta pavut lävikössä. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja hienonna sellerinvarret. Kuori ja paloittele porkkana pieniksi paloiksi.
2. Keitä kasvisliemi ja lisää laakerinlehti, neilikka, chilikastike ja tomaattipyree. Lisää pavut, sipuli, selleri ja porkkana. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 10 minuuttia.
3. Puhdista ja paloittele paprika, lisää keittoon. Kaada mukaan herneet ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti