Papu-lammaspata
Julkaistu
Valkoisia papuja syödään usein lampaanlihan kanssa. Yksinkertaisinta on lisätä purkillinen papuja tomaattikastikkeessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 1,2 kg lampaanlihaa luineen
- 6 mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 2 sipulia lohkoina
- 6 porkkanaa siivuina
- 1 pala juuriselleriä suikaleina
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 tl timjamia
- 3 dl lihalientä
- 2 prk valkoisia papuja
- tomaattikastikkeessa
- suolaa
Valmistusohje
1. Paloittele liha patapaloiksi, ruskista voissa pannulla ja siirrä pataan. Lisää sipulit, juurekset ja mausteet.
2. Kaada joukkoon lihaliemi ja keitä hiljaa, kunnes liha on mureaa, noin tunti.
3. Kääntele joukkoon pavut liemineen, kuumenna 5 minuuttia. Sirottele pinnalle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka