Papu-lammaspata
Valkoisia papuja syödään usein lampaanlihan kanssa. Yksinkertaisinta on lisätä purkillinen papuja tomaattikastikkeessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 1,2 kg lampaanlihaa luineen
- 6 mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 2 sipulia lohkoina
- 6 porkkanaa siivuina
- 1 pala juuriselleriä suikaleina
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 tl timjamia
- 3 dl lihalientä
- 2 prk valkoisia papuja
- tomaattikastikkeessa
- suolaa
Valmistusohje
1. Paloittele liha patapaloiksi, ruskista voissa pannulla ja siirrä pataan. Lisää sipulit, juurekset ja mausteet.
2. Kaada joukkoon lihaliemi ja keitä hiljaa, kunnes liha on mureaa, noin tunti.
3. Kääntele joukkoon pavut liemineen, kuumenna 5 minuuttia. Sirottele pinnalle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto