Paprikoita ja lampaanjauhelihaa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676504/landscape16_9/515/290/fec5ddd562f1d9ae2b1fc4944ac35cf9/Ts/898937-3057.jpg)
Paprikoiden valitsemisessa kannattaa muistaa, että punainen ja keltainen paprika maistuvat pyöreämmiltä kuin vihreä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 hieman pienempää paprikaa
- n. 400 g lampaanjauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 pieni keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tomaattia
- 5 herkkusientä
- 1 dl keitettyä riisiä
- 1 tl kuivattua timjamia
- ½ tl kuivattua rosmariinia
- 1 dl lientä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat uunivuokaan. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Hienonna sienet.
2. Sekoita jauheliha, sipuli, valkosipuli, tomaatti, herkkusienisilppu, tomaattipyree, riisi ja mausteet.
3. Täytä paprikat, ripottele päälle juustoraastetta. Sekoita liemi ja oliiviöljy ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia kunnes jauheliha on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka