Paprikoita ja lampaanjauhelihaa
Paprikoiden valitsemisessa kannattaa muistaa, että punainen ja keltainen paprika maistuvat pyöreämmiltä kuin vihreä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 hieman pienempää paprikaa
- n. 400 g lampaanjauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 pieni keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tomaattia
- 5 herkkusientä
- 1 dl keitettyä riisiä
- 1 tl kuivattua timjamia
- ½ tl kuivattua rosmariinia
- 1 dl lientä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat uunivuokaan. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Hienonna sienet.
2. Sekoita jauheliha, sipuli, valkosipuli, tomaatti, herkkusienisilppu, tomaattipyree, riisi ja mausteet.
3. Täytä paprikat, ripottele päälle juustoraastetta. Sekoita liemi ja oliiviöljy ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia kunnes jauheliha on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan