Kotitekoisen pannupizzan voi tehdä isossa teflonpaistinpannussa. Pannupizza tarjoillaan perinteisesti suoraan pannusta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Kahdelle-kolmelle
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 maustemitta suolaa
- 1 dl kylmää vettä
- oliiviöljyä paistamiseen
Täyte
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 500 g jättikatkarapuja
- 1 punainen paprika
- 4 dl raastettua mozzarellajuustoa
Tarvitset myös
- teflonpaistinpannun, läpimitaltaan 18 cm
Valmistusohje
1. Kuori jättikatkaravut mutta jätä pyrstön uloin osa paikalleen. Puhdista ja suikaloi paprika.
2. Pohja: Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina on liian tahmeaa, lisää hieman jauhoja, jos liian kovaa, lisää muutama tippa vettä. Kumoa taikina leivinpöydälle ja kaulitse tai litistä taikina käsin paistinpannun kokoiseksi.
3. Kuumenna öljy paistinpannussa ja laita taikinalevy pannuun. Paista aika korkealla lämmöllä 1 ½ minuuttia, kunnes pohja on kauniin värinen. Käännä paistinlastalla.
4. Alenna lämpöä keskilämmölle tai hieman alle. Levitä pohjalle tomaattipyreetä, melkein reunaan asti, ja asettele päälle katkarapuja ja paprikasuikaleita. Ripottele päälle juusto ja laita kansi päälle. Paista kunnes juusto alkaa sulaa ja pohja on kauniin värinen, n. 4 minuuttia. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.