Pannacotta sitruunasokerin kera
Pannacotta on italiaa ja tarkoittaa pientä kermavanukasta. Tämä hieno, pehmeä jälkiruoka tarjoillaan tässä reseptissä kokonaisuutta terävöittävän sitruunasokerin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 ½ liivatelehteä
- 4 dl kermaa
- 1 vaniljatanko
- ½ dl sokeria
Sitrussokeri
- 1 dl sokeria
- 1 limetin kuori ja mehu
- 1 sitruunan kuori
Koristeluun
- hedelmiä ja marjoja
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kiehauta kerma vaniljatangon ja sokerin kanssa ja hauduta hiljalleen 15 minuutin ajan. Liota liivatelehdet huolellisesti kylmässä vedessä. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, purista niistä vesi pois ja lisää lämpimään kermaan samalla sekoittaen. Annostele annosvuokiin tai korkeisiin laseihin. Anna seisoa viileässä kunnes panna cotta on jäähtynyt, noin kolmen tunnin ajan.
2. Raasta limetin- ja sitruunankuori ja sekoita sokerin kanssa. Purista joukkoon limetin mehu ja valele panna cottan päälle.
3. Koristele hedelmillä tai marjoilla ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti