Pannacotta sitruunasokerin kera

Pannacotta on italiaa ja tarkoittaa pientä kermavanukasta. Tämä hieno, pehmeä jälkiruoka tarjoillaan tässä reseptissä kokonaisuutta terävöittävän sitruunasokerin kera.

4 annosta

  • 1 ½ liivatelehteä
  • 4 dl kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl sokeria

Sitrussokeri

  • 1 dl sokeria
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • 1 sitruunan kuori

Koristeluun

  • hedelmiä ja marjoja

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kiehauta kerma vaniljatangon ja sokerin kanssa ja hauduta hiljalleen 15 minuutin ajan. Liota liivatelehdet huolellisesti kylmässä vedessä. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, purista niistä vesi pois ja lisää lämpimään kermaan samalla sekoittaen. Annostele annosvuokiin tai korkeisiin laseihin. Anna seisoa viileässä kunnes panna cotta on jäähtynyt, noin kolmen tunnin ajan.

2. Raasta limetin- ja sitruunankuori ja sekoita sokerin kanssa. Purista joukkoon limetin mehu ja valele panna cottan päälle.

3. Koristele hedelmillä tai marjoilla ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!