Pannacotta

Tämän herkun valmistamisessa tarvitaan hitunen malttia, koska vanukasmassan hyytymiseen menee muutama tunti.

Ainekset

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 liivatelehteä

Valmistusohje

Valmista vanukasmassa keittämällä kerma, maito, vajaa puolet sokerista ja vaniljasokeri.

Lisää kuumaan kermamaitoon liotetut liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Sulata kattilan pohjalla hieman sokeria kunnes se on vaaleanruskeaa.

Lusikoi sulaa sokeria annosvuokiin ja anna jäähtyä. Kaada haaleaa vanukasmassaa sokerin päälle.

Nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja kumoa hyytynyt pannacotta lautaselle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja