Tämän herkun valmistamisessa tarvitaan hitunen malttia, koska vanukasmassan hyytymiseen menee muutama tunti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 2 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 liivatelehteä
Valmistusohje
Valmista vanukasmassa keittämällä kerma, maito, vajaa puolet sokerista ja vaniljasokeri.
Lisää kuumaan kermamaitoon liotetut liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Sulata kattilan pohjalla hieman sokeria kunnes se on vaaleanruskeaa.
Lusikoi sulaa sokeria annosvuokiin ja anna jäähtyä. Kaada haaleaa vanukasmassaa sokerin päälle.
Nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja kumoa hyytynyt pannacotta lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!