Pannacotta
Tämän herkun valmistamisessa tarvitaan hitunen malttia, koska vanukasmassan hyytymiseen menee muutama tunti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 2 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 liivatelehteä
Valmistusohje
Valmista vanukasmassa keittämällä kerma, maito, vajaa puolet sokerista ja vaniljasokeri.
Lisää kuumaan kermamaitoon liotetut liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Sulata kattilan pohjalla hieman sokeria kunnes se on vaaleanruskeaa.
Lusikoi sulaa sokeria annosvuokiin ja anna jäähtyä. Kaada haaleaa vanukasmassaa sokerin päälle.
Nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja kumoa hyytynyt pannacotta lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan