Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paneroitu broileri tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Etelä-Amerikassa broileri- ja kanaruoat ovat suosittuja. Tämä ohje on peräisin Boliviasta. Tarjoa lisukkeeksi salaatti, leipää ja perunoita tai riisiä.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 1 iso broileri, 1½-2 kg
  • 2 munaa
  • 1/4 dll maitoa
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 1/4 dl maissiöljyä
  • 1 iso sipuli
  • 6 keskikokoista tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
  • vastajauhettua mustapippuria
  • pala sideharsoa
  • 3 persiljanoksaa
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl meiramia

Valmistusohje

1. Paloittele broileri kahdeksaan osaan. Vatkaa muna isossa kulhossa parin minuutin ajan. Lisää joukkoon koko ajan vatkaten maito, maissijauhot, suola ja mustapippuri. Kasta broilerinpalat seokseen. Kuumenna puolet maissiöljystä isossa paistinpannussa. Ruskista palat kevyesti pienissä erissä. Nosta valuman talouspaperin päälle.

2. Paloittele sipuli. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa kuutioiksi. Kuumenna loput öljystä paksupohjaisessa neljän litran kattilassa. Lisää sipuli ja anna sen hautua kypsäksi, älä ruskista. Sekoita joukkoon tomaatit, viini, suola ja pippuri. Kääri yrtit sideharsoon ja pane käärö kattilaan. Keitä viisi minuuttia välillä sekoittaen.

3. Lisää kattilaan ruskistetut broilerinpalat ja valele niitä tomaattikastikkeella. Kypsennä kannen alla 30-40 minuuttia. Tarjoa höyryävän kuumana.

Lisää aiheesta:

Kananmaksa, sardellivoi ja punaviinikastikeBroileria ja tuoreita herkkusieniäAprikoosibroileriJuustocurry herneiden keraMamma Rosan vasikanpaistiMarinoitua pähkinätäytettyä broileria
BroileriGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi