Paneroitu broileri tomaattikastikkeessa

Etelä-Amerikassa broileri- ja kanaruoat ovat suosittuja. Tämä ohje on peräisin Boliviasta. Tarjoa lisukkeeksi salaatti, leipää ja perunoita tai riisiä.

4 annosta

  • 1 iso broileri, 1½-2 kg
  • 2 munaa
  • 1/4 dll maitoa
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 1/4 dl maissiöljyä
  • 1 iso sipuli
  • 6 keskikokoista tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
  • vastajauhettua mustapippuria
  • pala sideharsoa
  • 3 persiljanoksaa
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl meiramia

Valmistusohje

1. Paloittele broileri kahdeksaan osaan. Vatkaa muna isossa kulhossa parin minuutin ajan. Lisää joukkoon koko ajan vatkaten maito, maissijauhot, suola ja mustapippuri. Kasta broilerinpalat seokseen. Kuumenna puolet maissiöljystä isossa paistinpannussa. Ruskista palat kevyesti pienissä erissä. Nosta valuman talouspaperin päälle.

2. Paloittele sipuli. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa kuutioiksi. Kuumenna loput öljystä paksupohjaisessa neljän litran kattilassa. Lisää sipuli ja anna sen hautua kypsäksi, älä ruskista. Sekoita joukkoon tomaatit, viini, suola ja pippuri. Kääri yrtit sideharsoon ja pane käärö kattilaan. Keitä viisi minuuttia välillä sekoittaen.

3. Lisää kattilaan ruskistetut broilerinpalat ja valele niitä tomaattikastikkeella. Kypsennä kannen alla 30-40 minuuttia. Tarjoa höyryävän kuumana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.