Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paneroidut kalafileet nokkosten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 hengelle

  • 600 g kalafileetä
  • 1 dl hienoa korppujauhoa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 muna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl voita

Ruohosipulivoi

  • 100 g voita
  • 1 dl ruohosipulisilppua
  • 1/2 sitruunan mehu

Nokkoset

  • 1 l hentoja nokkosia
  • 2 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Ruohosipulivoi: silppua ruohosipulit hienoksi ja purista sitruunanpuolikkaasta mehu. Lisää huoneenlämpöiseen voihin ja sekoita huolellisesti. Pane viileään tarjoiluun asti.

2. Tässä työssä kannattaa vetää kumi- tai muovihansikkaat käteen. Perkaa ja huuhtele nokkoset hyvin. Käytä ainoastaan hentoja, vastapuhjenneita lehtiä ja versoja. Lämmitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja keitä nokkosia 12 minuuttia. Valuta lävikössä ja purista nokkosista pois vettä niin paljon kuin voit. Hienonna nokkoset karkeasti ja siirrä sivuun. Juuri ennen tarjoilua sulata kattilassa voita aika voimakkaalla lämmöllä, kääntele nokkoshake voissa ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Kun nokkoset versovat keväällä, kannattaa niitä lähteä keräämään. Näin ovat tehneet viisaat ihmiset kautta aikojen. Eikä niistä tarvitse aina tehdä nokkoskeittoa, ne sopivat myös herkulliseksi lisäkkeeksi pinaatin tapaan esimerkiksi kalalle. Kuvassamme on käytetty haukifileitä, jotka on paneroitu eli leivitetty ennen paistamista.

3. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka. Vatkaa munan rakenne rikki. Mausta kalafilee(t) suolalla ja pippurilla, kääntele vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Aseta kala vuokaan ja uuniin. Sulata voi ja valuta kalan pinnalle muutaman minuutin kuluttua. Kaikkiaan 12-13 minuutin kuluttua kala on kypsää. Tarjoile voissa lämmitettyjen nokkosten sekä ruohosipulivoin, sitruunan ja keitinperunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Nokkos-pinaattikeittoLimegraavattua siikaa nokkosten keraAhvenmuhennosNokkoskeitto uppomunien kanssaLohifileetä jauhetun hauen ja punaviinivoikastikkeen keraNokkos-ruohosipulikeitto
KalafileePääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière