Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paneeratut silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksi kaikkien aikojen parhaimmista silakkaruoista! Maistuu hyvältä niin kuumana kuin kylmänäkin.

Neljälle

  • 1 kg perkaamattomia silakoita tai 600-700 g silakkafileitä
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl karkeita ruisjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruunakoristeluun
  • keitettyjä kuoriperunoita tarjoiluun

Valmistusohje

1. Perkaa silakat mutta jätä selkäruodot paikoilleen.

2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele siihen munankeltuainen. Kääntele silakat mukaan kermaan ja anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

3. Sekoita korppujauhot ja ruisjauhot lautasella, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Nosta silakat kermasta ja kääntele ne paneerauksessa.

4. Paista silakat voissa keskilämmöllä niin että molemmat puolet saavat kauniin paistopinnan. Tarjoile kuoriperunoiden ja sitruunan kera.

Lisää aiheesta:

Paistetut silakat ja perunamuusiKrouvarin silakatSäilötyt silakkapihvitSilakkaa munamarinadissaHiilisilakatOmenasilakat perunamuusin kera
SilakkapihvitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkapihvit
  • 10.10.202415:28
    Viiden jälkeen

    Parhaat silakkapihvit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistetut etikkasilakat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettuja silakoita persiljavoilla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Silakkapihvit etikkaliemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusilla