Paneeratut silakat

Tämä on yksi kaikkien aikojen parhaimmista silakkaruoista! Maistuu hyvältä niin kuumana kuin kylmänäkin.

Neljälle

  • 1 kg perkaamattomia silakoita tai 600-700 g silakkafileitä
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl karkeita ruisjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • 1 sitruunakoristeluun
  • keitettyjä kuoriperunoita tarjoiluun

Valmistusohje

1. Perkaa silakat mutta jätä selkäruodot paikoilleen.

2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele siihen munankeltuainen. Kääntele silakat mukaan kermaan ja anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

3. Sekoita korppujauhot ja ruisjauhot lautasella, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Nosta silakat kermasta ja kääntele ne paneerauksessa.

4. Paista silakat voissa keskilämmöllä niin että molemmat puolet saavat kauniin paistopinnan. Tarjoile kuoriperunoiden ja sitruunan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.