Palsternakka-punajuurikeitto

Ihana kasviskeitto saa täyteläisen silauksen kermasta. Täydellinen lounas.

Ainekset

  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g punajuuria
  • 1 sipuli
  • 25 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • tuoretta leipää

Valmistusohje

Kuori juurekset ja pilko ne. Kuullota palat voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät ja keitä kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä, lisää maito ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Vatkaa kermaa hiukan, niin että se kuohkeutuu vähän ja kaada keiton joukkoon.

Koristele keitto yrteillä ja tarjoa juustotankojen tai tuoreen leivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.