Palsternakka-punajuurikeitto
Ihana kasviskeitto saa täyteläisen silauksen kermasta. Täydellinen lounas.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 200 g palsternakkaa
- 200 g punajuuria
- 1 sipuli
- 25 g voita
- suolaa
- mustapippuria
- 2 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- tuoretta leipää
Valmistusohje
Kuori juurekset ja pilko ne. Kuullota palat voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät ja keitä kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä, lisää maito ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Vatkaa kermaa hiukan, niin että se kuohkeutuu vähän ja kaada keiton joukkoon.
Koristele keitto yrteillä ja tarjoa juustotankojen tai tuoreen leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan