Pak choi seesamikastikkeella

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, pak choita eli pinaattikiinankaalia kutsutaan myös nimillä pak soi, bok choy, bok choi sekä tai sai. Se on kaalilajike, jossa on paljon terveellisiä vitamiineja.

Neljälle

  • 500 g pak choita
  • vettä ja suolaa

Seesamikastike

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl rapsiöljyä
  • 2 rkl tahinia
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 2 tl raakaruokosokeria
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Tarjoiluun

  • riisiä vihannesten kanssa keitettynä

Valmistusohje

1. Huuhdo pak choi huolellisesti ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi ja ryöppää kaalia muutama minuutti. Valuta lävikössä.

2. Seesamikastike: Kuori ja viipaloi valkosipuli, paista rapsiöljyssä. Sekoita tahini, vesi, soija ja sokeri pienessä kattilassa. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila liedeltä ja lisää seesaminsiemenet ja valkosipuli.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Laita pak choi voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Lusikoi päälle seesamikastiketta ja paista uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile vihannesriisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.