Paistetut silakat tillivoin kera

Silakkaruokien aatelia! Tässä ohjeessa silakkafileet täytetään ensin hienonnetuilla mausteyrteillä ja sitten paistetaan. Perunamuhennos on ehdoton lisuke, mukavan lisän tuo perinteinen näkkileipä.

4 annosta

  • 600 g silakkafileitä
  • 3 tl suolaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 3 dl hienonnettua tilliä, ruohosipulia ja persiljaa
  • voita paistamiseen

Tillivoi

  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 4 rkl pehmeää voita

Perunamuhennos

  • 8 kuorittua perunaa
  • 2 dl lämmintä maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • jauhettua muskottipähkinää maun mukaan

Valmistusohje

1. Tillivoi: Sekoita tilli ja voi. Nosta kylmään odottamaan tarjoilua.

2. Ripottele ruisjauhot ja suola voipaperille. Asettele puolet silakkafileistä nahka alaspäin. Ripottele mausteyrtit fileiden päälle. Nosta loput fileistä mausteyrttien päälle nahka ylöspäin. Pyöräytä fileet panerointijauhoissa. Paista fileitä voissa kohtuullisella lämmöllä molemmin puolin, kunnes fileet ovat kullanruskeita.

3. Perunamuhennos: Keitä perunat pehmeiksi. Soseuta tai survo ne. Lisää muhennokseen lämmin maito ja voi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää tarvittaessa ripaus raastettua muskottipähkinää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.