Paistetut silakat tillivoin kera

Silakkaruokien aatelia! Tässä ohjeessa silakkafileet täytetään ensin hienonnetuilla mausteyrteillä ja sitten paistetaan. Perunamuhennos on ehdoton lisuke, mukavan lisän tuo perinteinen näkkileipä.

4 annosta

  • 600 g silakkafileitä
  • 3 tl suolaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 3 dl hienonnettua tilliä, ruohosipulia ja persiljaa
  • voita paistamiseen

Tillivoi

  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 4 rkl pehmeää voita

Perunamuhennos

  • 8 kuorittua perunaa
  • 2 dl lämmintä maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • jauhettua muskottipähkinää maun mukaan

Valmistusohje

1. Tillivoi: Sekoita tilli ja voi. Nosta kylmään odottamaan tarjoilua.

2. Ripottele ruisjauhot ja suola voipaperille. Asettele puolet silakkafileistä nahka alaspäin. Ripottele mausteyrtit fileiden päälle. Nosta loput fileistä mausteyrttien päälle nahka ylöspäin. Pyöräytä fileet panerointijauhoissa. Paista fileitä voissa kohtuullisella lämmöllä molemmin puolin, kunnes fileet ovat kullanruskeita.

3. Perunamuhennos: Keitä perunat pehmeiksi. Soseuta tai survo ne. Lisää muhennokseen lämmin maito ja voi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää tarvittaessa ripaus raastettua muskottipähkinää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!