Paistetut silakat tillivoin kera
Silakkaruokien aatelia! Tässä ohjeessa silakkafileet täytetään ensin hienonnetuilla mausteyrteillä ja sitten paistetaan. Perunamuhennos on ehdoton lisuke, mukavan lisän tuo perinteinen näkkileipä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g silakkafileitä
- 3 tl suolaa
- 1 dl ruisjauhoja
- 3 dl hienonnettua tilliä, ruohosipulia ja persiljaa
- voita paistamiseen
Tillivoi
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 4 rkl pehmeää voita
Perunamuhennos
- 8 kuorittua perunaa
- 2 dl lämmintä maitoa
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- jauhettua muskottipähkinää maun mukaan
Valmistusohje
1. Tillivoi: Sekoita tilli ja voi. Nosta kylmään odottamaan tarjoilua.
2. Ripottele ruisjauhot ja suola voipaperille. Asettele puolet silakkafileistä nahka alaspäin. Ripottele mausteyrtit fileiden päälle. Nosta loput fileistä mausteyrttien päälle nahka ylöspäin. Pyöräytä fileet panerointijauhoissa. Paista fileitä voissa kohtuullisella lämmöllä molemmin puolin, kunnes fileet ovat kullanruskeita.
3. Perunamuhennos: Keitä perunat pehmeiksi. Soseuta tai survo ne. Lisää muhennokseen lämmin maito ja voi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää tarvittaessa ripaus raastettua muskottipähkinää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje