Paistetut riekonrinnat

Riekonrintojen laitto vaatii huolellisuutta. Ne paistetaan varovasti voissa ja sitten jälkipaistetaan uunissa. Ole tarkkana aikojen kanssa! Liha tarjoillaan punaisenrosana.

Neljälle

  • 8 luutonta riekonrintaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 tl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Mausta riekonrinnat suolalla ja pippurilla. Paista niitä voissa pannulla keskilämmöllä, niin että niihin tulee paistopinta.

2. Nosta riekonrinnat voideltuun uunivuokaan ja pane ne jälkipaistumaan uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi. Rintalihojen sisälämpötilan pitää olla 65 astetta.

3. Sivele rinnat soijalla juuri ennen kuin ne ovat kypsiä. Anna lihojen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.