Paistetut lohkoperunat
Raakapaistettuja perunoita voi valmistaa monella tapaa. Tässä reseptissä valmistamme ne lohkoina. Tarjoile lisukkeena tai seisovassa pöydässä. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg kiinteitä perunoita
- voita tai öljyä paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
Koristeluun
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Valitse kiinteä perunalajike. Kuori ja lohko perunat. Laita ne kylmään veteen, jotta ylimääräinen tärkkelys huuhtoutuu pois. Valuta lävikössä ja kuivaa lohkot.
2. Paista perunat kullanruskeiksi voissa tai oliiviöljyssä. Älä laita liikaa perunoita pannuun kerralla, paista mieluummin erissä.
3. Mausta suolalla ja pippurilla tai purista mukaan hieman valkosipulia paistamisen loppuvaiheessa. Koristele tuorein yrtein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan