Paistetut lohkoperunat

Raakapaistettuja perunoita voi valmistaa monella tapaa. Tässä reseptissä valmistamme ne lohkoina. Tarjoile lisukkeena tai seisovassa pöydässä. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.

Neljälle

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Koristeluun

  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Valitse kiinteä perunalajike. Kuori ja lohko perunat. Laita ne kylmään veteen, jotta ylimääräinen tärkkelys huuhtoutuu pois. Valuta lävikössä ja kuivaa lohkot.

2. Paista perunat kullanruskeiksi voissa tai oliiviöljyssä. Älä laita liikaa perunoita pannuun kerralla, paista mieluummin erissä.

3. Mausta suolalla ja pippurilla tai purista mukaan hieman valkosipulia paistamisen loppuvaiheessa. Koristele tuorein yrtein.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!