Paistetut, keitetyt perunat
Julkaistu
Valitse kiinteä perunalajike, äläkä paista liikaa kerralla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi, anna jäähtyä ja paloittele tasaiseksi paloiksi, ei liian isoiksi.
2. Ruskista voita, margariinia tai öljyä paistinpannussa. Laita perunoita (ei liikaa kerralla) pannuun ja paista kullanruskeiksi. Kääntele varoen, jotteivät ne rikkoonnu.
3. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla, ripottele mielellään hieman hienonnettua persiljaa koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti