Paistetut etikkasilakat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663550/landscape16_9/515/290/e7ffd974fc8a0b7bc3d402f2729186d1/bq/893638-4519.jpg)
Etikkasilakat valmistetaan säilömällä paistettuja silakkafileitä etikkaliemeen. Jos päivällisestä jää yli paistettuja silakoita, voi säilöä ne ja sinulla on uusi ruokalaji, jota tarjota! Nämä silakat maistuvat hyvin niin keitettyjen perunoiden kera kuin näkkileivän päälläkin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- ½ dl korppujauhoja
- ½ dl ruisjauhoja
- suolaa, valkopippuria
Etikkaliemi
- ½ dl etikkaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- ½ keltasipuli
- 1 porkkana, viipaloitu
- muutama kokonainen maustepippuri
- 1 punasipuli
- 4 rkl voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita korppujauhot ja ruisjauhot. Kääntele silakkafileet seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileet kullanruskeiksi voissa, laita vuokaan.
2. Kuumenna etikka, vesi, sokeri ja maustepippuri kiehuvaksi. Anna liemen jäähtyä kokonaan.
3. Viipaloi porkkana ja keltasipuli, viipaloi punasipuli ohuesti. Laita porkkana ja sipulit silakoiden päälle, kaada päälle kylmä liemi. Peitä muovikelmulla ja säilytä kylmässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka