Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistetut etikkasilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • ½ dl korppujauhoja
  • ½ dl ruisjauhoja
  • suolaa, valkopippuria

Etikkaliemi

  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • ½ keltasipuli
  • 1 porkkana, viipaloitu
  • muutama kokonainen maustepippuri
  • 1 punasipuli
  • 4 rkl voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja ruisjauhot. Kääntele silakkafileet seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileet kullanruskeiksi voissa, laita vuokaan.

2. Kuumenna etikka, vesi, sokeri ja maustepippuri kiehuvaksi. Anna liemen jäähtyä kokonaan.

3. Viipaloi porkkana ja keltasipuli, viipaloi punasipuli ohuesti. Laita porkkana ja sipulit silakoiden päälle, kaada päälle kylmä liemi. Peitä muovikelmulla ja säilytä kylmässä.

Etikkasilakat valmistetaan säilömällä paistettuja silakkafileitä etikkaliemeen. Jos päivällisestä jää yli paistettuja silakoita, voi säilöä ne ja sinulla on uusi ruokalaji, jota tarjota! Nämä silakat maistuvat hyvin niin keitettyjen perunoiden kera kuin näkkileivän päälläkin.

Lisää aiheesta:

Etikkasilakkaa näkkileivälläPaistetut etikkasilakatSilakkapihvit etikkaliemessäPaistetut silakat ja perunamuusiEtikkasilakkaa näkkileivällä tillin keraOmenasilakat perunamuusin kera
SilakkapihvitAlkuruoatKananmunatonKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkapihvit
  • 10.10.202415:28
    Viiden jälkeen

    Parhaat silakkapihvit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistetut etikkasilakat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettuja silakoita persiljavoilla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Silakkapihvit etikkaliemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusilla