Etikkasilakat valmistetaan säilömällä paistettuja silakkafileitä etikkaliemeen. Jos päivällisestä jää yli paistettuja silakoita, voi säilöä ne ja sinulla on uusi ruokalaji, jota tarjota! Nämä silakat maistuvat hyvin niin keitettyjen perunoiden kera kuin näkkileivän päälläkin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- ½ dl korppujauhoja
- ½ dl ruisjauhoja
- suolaa, valkopippuria
Etikkaliemi
- ½ dl etikkaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- ½ keltasipuli
- 1 porkkana, viipaloitu
- muutama kokonainen maustepippuri
- 1 punasipuli
- 4 rkl voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita korppujauhot ja ruisjauhot. Kääntele silakkafileet seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileet kullanruskeiksi voissa, laita vuokaan.
2. Kuumenna etikka, vesi, sokeri ja maustepippuri kiehuvaksi. Anna liemen jäähtyä kokonaan.
3. Viipaloi porkkana ja keltasipuli, viipaloi punasipuli ohuesti. Laita porkkana ja sipulit silakoiden päälle, kaada päälle kylmä liemi. Peitä muovikelmulla ja säilytä kylmässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.