Paistetut ahvenfileet
Jos leikkaat fileen selkäruodon molemmin puolin viillot, kaikki ruodot on helppo poimia pois samalla kertaa ja saat täysin ruodottoman fileen.
Neljälle
- 500 g ahvenfileitä
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl sihdattuja korppujauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Kaada jauhot syvälle lautaselle, vatkaa muna toisella lautasella ja sekoita korppujauhot, suola ja pippuri kolmannella lautasella.
2. Kasta kalafileet ensin jauhoihin, sitten munaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Laita ne kuivumaan leikkuulaudalle.
3. Kuumenna voita paistinpannussa. Paista fileet kullanruskeiksi molemmin puolin, n. 3 minuuttia per puoli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan