Paistetut ahvenfileet

Jos leikkaat fileen selkäruodon molemmin puolin viillot, kaikki ruodot on helppo poimia pois samalla kertaa ja saat täysin ruodottoman fileen.

Neljälle

  • 500 g ahvenfileitä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sihdattuja korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kaada jauhot syvälle lautaselle, vatkaa muna toisella lautasella ja sekoita korppujauhot, suola ja pippuri kolmannella lautasella.

2. Kasta kalafileet ensin jauhoihin, sitten munaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Laita ne kuivumaan leikkuulaudalle.

3. Kuumenna voita paistinpannussa. Paista fileet kullanruskeiksi molemmin puolin, n. 3 minuuttia per puoli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.