Paistetut ahvenfileet sipulin kanssa

Tuoreet ahvenfileet, kevyesti paneroidut ja voissa paistetut ovat niin hyvää ruokaa, että sitä kuvaillessa tulee aivan runolliseksi. Resepti on peräisin vanhalta saaristolaiskalastajalta ja samalla ohjeella ovat ahvenensa paistaneet jo monet sukupolvet ennen häntä.

Neljälle

  • 900 g ahvenfileitä
  • 1 dl karkeaa ruisjauhoa
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 punasipulia
  • 2 rkl voita

Koristeeksi

  • tilliä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Huuhtele fileet. Sekoita ruisjauhoon suola ja pippuri ja kääntele fileet jauhoseoksessa.

2. Kuori ja viipaloi punasipulit ei turhan ohuiksi renkaiksi. Sulata 1 rkl voita paistinpannulla ruskistamatta ja kuullota sipulirenkaita 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat melkein pehmeitä, mutta kuitenkin hieman rapsakoita. Nosta sipulit pannulta.

3. Kuumenna paistinpannussa reilu nokare voita keskilämmöllä ja anna sen tulla vaaleanruskeaksi. Alenna vähän lämpöä ja paista fileitä hitaasti noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun olet nostanut kalat pannusta, ruskista voi tarjoiluun. Nosta ahvenfileet ja sipulirenkaat lautasille, kaada runsaasti ruskistettua voita päälle, koristele tillitupsulla ja tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.