Silakkapihvit kuuluvat reseptien aarteisiin. Tällä kertaa ne paistetaan yrttitäytteellä. Perunamuusi on pakollinen lisuke. Myös näkkileipä sopii ateriakokonaisuuteen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- 3 tl suolaa
- 1 dl ruisjauhoja
- 3 dl hienonnettua persiljaa, tilliä ja ruohosipulia
- voita paistamiseen
Persiljavoi
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 4 rkl pehmeää voita
Perunamuusi
- 8 perunaa
- 2 dl kuumaa maitoa
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- halutessasi, hieman jauhettua muskottia
Valmistusohje
1. Persiljavoi: Sekoita persilja ja voi, laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Hienonna tilli, persilja ja ruohosipuli. Ripottele ruisjauhoja ja suolaa voipaperille. Laita puolet silakoista nahkapuoli alaspäin, levitä niille yrttiseosta ja laita toiset fileet päälle nahkapuoli ylöspäin. Kääntele pihvejä paneerausjauhoissa ja paista voissa keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.
3. Perunamuusi: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Kuumenna maito. Muussaa perunat ja sekoita mukaan kuuma maito ja voi. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja halutessasi muskotilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.