Paistettuja silakoita persiljavoilla

Silakkapihvit kuuluvat reseptien aarteisiin. Tällä kertaa ne paistetaan yrttitäytteellä. Perunamuusi on pakollinen lisuke. Myös näkkileipä sopii ateriakokonaisuuteen.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • 3 tl suolaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 3 dl hienonnettua persiljaa, tilliä ja ruohosipulia
  • voita paistamiseen

Persiljavoi

  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 4 rkl pehmeää voita

Perunamuusi

  • 8 perunaa
  • 2 dl kuumaa maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, hieman jauhettua muskottia

Valmistusohje

1. Persiljavoi: Sekoita persilja ja voi, laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Hienonna tilli, persilja ja ruohosipuli. Ripottele ruisjauhoja ja suolaa voipaperille. Laita puolet silakoista nahkapuoli alaspäin, levitä niille yrttiseosta ja laita toiset fileet päälle nahkapuoli ylöspäin. Kääntele pihvejä paneerausjauhoissa ja paista voissa keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.

3. Perunamuusi: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Kuumenna maito. Muussaa perunat ja sekoita mukaan kuuma maito ja voi. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja halutessasi muskotilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.