Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettuja silakoita persiljavoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakkapihvit kuuluvat reseptien aarteisiin. Tällä kertaa ne paistetaan yrttitäytteellä. Perunamuusi on pakollinen lisuke. Myös näkkileipä sopii ateriakokonaisuuteen.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • 3 tl suolaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 3 dl hienonnettua persiljaa, tilliä ja ruohosipulia
  • voita paistamiseen

Persiljavoi

  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 4 rkl pehmeää voita

Perunamuusi

  • 8 perunaa
  • 2 dl kuumaa maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, hieman jauhettua muskottia

Valmistusohje

1. Persiljavoi: Sekoita persilja ja voi, laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Hienonna tilli, persilja ja ruohosipuli. Ripottele ruisjauhoja ja suolaa voipaperille. Laita puolet silakoista nahkapuoli alaspäin, levitä niille yrttiseosta ja laita toiset fileet päälle nahkapuoli ylöspäin. Kääntele pihvejä paneerausjauhoissa ja paista voissa keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.

3. Perunamuusi: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Kuumenna maito. Muussaa perunat ja sekoita mukaan kuuma maito ja voi. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja halutessasi muskotilla.

Lisää aiheesta:

Paistetut etikkasilakatSilakkapihvit etikkaliemessäGourmesilakat persiljavoin ja perunamuusin keraPaistetut silakat tillivoin keraOmenasilakat perunamuusin keraPaistetut silakkapihvit perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera
SilakkapihvitKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkapihvit
  • 10.10.202415:28
    Viiden jälkeen

    Parhaat silakkapihvit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistetut etikkasilakat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettuja silakoita persiljavoilla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Silakkapihvit etikkaliemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusilla