Paistettuja silakoita persiljavoilla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658998/landscape16_9/515/290/30c647a8e3203abcb565627489b0015/eM/897200-2592.jpg)
Silakkapihvit kuuluvat reseptien aarteisiin. Tällä kertaa ne paistetaan yrttitäytteellä. Perunamuusi on pakollinen lisuke. Myös näkkileipä sopii ateriakokonaisuuteen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- 3 tl suolaa
- 1 dl ruisjauhoja
- 3 dl hienonnettua persiljaa, tilliä ja ruohosipulia
- voita paistamiseen
Persiljavoi
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 4 rkl pehmeää voita
Perunamuusi
- 8 perunaa
- 2 dl kuumaa maitoa
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- halutessasi, hieman jauhettua muskottia
Valmistusohje
1. Persiljavoi: Sekoita persilja ja voi, laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Hienonna tilli, persilja ja ruohosipuli. Ripottele ruisjauhoja ja suolaa voipaperille. Laita puolet silakoista nahkapuoli alaspäin, levitä niille yrttiseosta ja laita toiset fileet päälle nahkapuoli ylöspäin. Kääntele pihvejä paneerausjauhoissa ja paista voissa keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.
3. Perunamuusi: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Kuumenna maito. Muussaa perunat ja sekoita mukaan kuuma maito ja voi. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja halutessasi muskotilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka