Paistettuja possuribsejä dippikastikkeen kera

Ohuet possuribsit, jotka paistetaan seesamiöljyn ja -siementen kanssa ja tarjoillaan tulisenpuoleisen dippikastikkeen kera, on hyvää viikonloppuruokaa tai mainio laji noutopöytään. Jos tarjoilet niitä alkuruokana, annos riittää 6-8 hengelle.

Neljälle

  • 1 kg ohuita sian ribsejä (luullista kylkeä)
  • ½ rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl seesamiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Dippikastike

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ dl appelsiinimehutiivistettä
  • ½ rkl soijaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita yhteen inkivääriraaste, sambal oelek, fariini, mehutiiviste, soija ja öljy dippikastikkeeksi. Pane kylmään maustumaan tunniksi.

2. Sekoita keskenään soija, rypsiöljy ja seesamiöljy. Penslaa kylkiluut seoksella. Sirottele pinnalle suolaa, pippuria ja seesaminsiemeniä.

3. Grillaa kylkeä 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta, niin että liha on läpikypsää. Voitele paistumisen aikana ja kääntele useaan kertaan. Ole varovainen, ettet polta lihoja. Leikkaa luut erilleen pitkiksi ribseiksi, ja tarjoile dippikastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!