Paistettuja possuribsejä dippikastikkeen kera

Ohuet possuribsit, jotka paistetaan seesamiöljyn ja -siementen kanssa ja tarjoillaan tulisenpuoleisen dippikastikkeen kera, on hyvää viikonloppuruokaa tai mainio laji noutopöytään. Jos tarjoilet niitä alkuruokana, annos riittää 6-8 hengelle.

Neljälle

  • 1 kg ohuita sian ribsejä (luullista kylkeä)
  • ½ rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl seesamiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Dippikastike

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ dl appelsiinimehutiivistettä
  • ½ rkl soijaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita yhteen inkivääriraaste, sambal oelek, fariini, mehutiiviste, soija ja öljy dippikastikkeeksi. Pane kylmään maustumaan tunniksi.

2. Sekoita keskenään soija, rypsiöljy ja seesamiöljy. Penslaa kylkiluut seoksella. Sirottele pinnalle suolaa, pippuria ja seesaminsiemeniä.

3. Grillaa kylkeä 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta, niin että liha on läpikypsää. Voitele paistumisen aikana ja kääntele useaan kertaan. Ole varovainen, ettet polta lihoja. Leikkaa luut erilleen pitkiksi ribseiksi, ja tarjoile dippikastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.