Paistettuja possuribsejä dippikastikkeen kera
Ohuet possuribsit, jotka paistetaan seesamiöljyn ja -siementen kanssa ja tarjoillaan tulisenpuoleisen dippikastikkeen kera, on hyvää viikonloppuruokaa tai mainio laji noutopöytään. Jos tarjoilet niitä alkuruokana, annos riittää 6-8 hengelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg ohuita sian ribsejä (luullista kylkeä)
- ½ rkl kiinalaista soijaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl seesamiöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Dippikastike
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
- 1 tl sambal oelekia
- 1 rkl fariinisokeria
- ½ dl appelsiinimehutiivistettä
- ½ rkl soijaa
- 2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita yhteen inkivääriraaste, sambal oelek, fariini, mehutiiviste, soija ja öljy dippikastikkeeksi. Pane kylmään maustumaan tunniksi.
2. Sekoita keskenään soija, rypsiöljy ja seesamiöljy. Penslaa kylkiluut seoksella. Sirottele pinnalle suolaa, pippuria ja seesaminsiemeniä.
3. Grillaa kylkeä 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta, niin että liha on läpikypsää. Voitele paistumisen aikana ja kääntele useaan kertaan. Ole varovainen, ettet polta lihoja. Leikkaa luut erilleen pitkiksi ribseiksi, ja tarjoile dippikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa