Jos leikkaat fileistä ruodot pois, niin että ne näyttävät housuilta, niitä on helpompi syödä. Tässä tarjoilemme kalat herkullisen limeliemen kera.
Neljälle
- 600 g ahvenfileitä
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl voita
Limekastike
- 2 dl kermaa
- 2 tl kalafondia
- 1 limen kuori ja mehu
Tarjoiluun
- perunamuusia
Valmistusohje
1. Kaada jauhot, muna ja korppujauhot omille syville lautasilleen. Mausta korppujauhot suolalla ja pippurilla. Paneroi ahvenfileet jauhoissa, munassa ja korppujauhoissa. Laita ne kuivumaan leikkuulaudalle ennen paistamista.
2. Kuumenna voita paistinpannussa. Paista ahvenfileitä 2-3 minuuttia molemmin puolin keskilämmöllä.
3. Sekoita kerma kalafondi, limemehu ja limen raastettu kuori kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti ilman kantta. Tarjoile liemi vastapaistetun kalan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.