Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettuja ahvenfileitä limeliemellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos leikkaat fileistä ruodot pois, niin että ne näyttävät housuilta, niitä on helpompi syödä. Tässä tarjoilemme kalat herkullisen limeliemen kera.

Neljälle

  • 600 g ahvenfileitä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita

Limekastike

  • 2 dl kermaa
  • 2 tl kalafondia
  • 1 limen kuori ja mehu

Tarjoiluun

  • perunamuusia

Valmistusohje

1. Kaada jauhot, muna ja korppujauhot omille syville lautasilleen. Mausta korppujauhot suolalla ja pippurilla. Paneroi ahvenfileet jauhoissa, munassa ja korppujauhoissa. Laita ne kuivumaan leikkuulaudalle ennen paistamista.

2. Kuumenna voita paistinpannussa. Paista ahvenfileitä 2-3 minuuttia molemmin puolin keskilämmöllä.

3. Sekoita kerma kalafondi, limemehu ja limen raastettu kuori kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti ilman kantta. Tarjoile liemi vastapaistetun kalan kanssa.

Lisää aiheesta:

Paistettua ahventa anjoviskermassaNieriää heravoin ja valkoviinin keraLohi voikastikkeessaKatkaravuilla täytettyä haukeaTurskafileetä ja muhennettua perunaaHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
KalafileePääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière