Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua turskaa perunalumen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä olemme pikagraavanneet turskan ennen paistamista. Näin kalasta tulee kiinteämpi ja mehukkaampi. Valitse hieno fileepala suuresta turskasta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • ½ dl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl hienonnettua tilliä
  • voita paistamiseen

Liemikastike

  • 4 dl tummaa lientä (fondista)
  • 1 keltasipuli, viipaleina
  • ½ porkkana, viipaleina
  • ½ rkl sokeria
  • 2 timjaminoksaa
  • 3 laakerinlehteä
  • ½ rkl kokonaisia valkopippureita
  • ½ rkl kokonaisia maustepippureita
  • valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • tarvittaessa maizenaa

Tarjoiluun

  • perunalunta
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 isoa porkkanaa

Valmistusohje

1. Pikagraavaa ensin turska: Sekoita suola, pippuri, sokeri ja tilli. Paloittele kala neljään osaan ja taputtele paloihin mausteseosta. Spreijaa kaloille vettä sumutepullosta. Peitä ja anna maustua kylmässä 1 tunti.

2. Keitä sillä aikaa kastike. Keitä kokoon lientä sekä sipulia, porkkanaa, sokeria ja timjamia, kunnes liemestä on jäljellä 1/3. Sekoita laakerinlehdet ja pippurit tehosekoittimessa. Mausta kastike mausteseoksella, suolalla ja pienellä tilkalla viinietikkaa. Siivilöi. Suurusta tarvittaessa maizenalla, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä.

3. Puhdista parsat, kuori ja paloittele porkkanat pitkiksi suikaleiksi, keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Anna höyryn haihtua.

4. Harjaa kaloista maustepeite pois ja paista ne pannussa voinokareessa. Tarjoile kastikkeen, vihannesten ja perunalumen kera.

Lisää aiheesta:

Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastikettaVitello tonnato – italialainen vasikanpaistiTilliliha lampaastaPorsaanfileetä katkarapujen ja maapähkinäkastikkeen keraAnkanrintaa viinimarjakastikkeessaYrttitarhalohta
Paistettu kalaKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala
  • 23.5.15:15
    Kala

    Sammaltöyrääntuvan villit haukilastut

  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

  • 17.08.202412:00
    Tortillat

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 03.09.202112:37
    Perunagratiini

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 06.02.202012:37
    Kalamureke

    Haukimurekepihvit