Paistettua turskaa perunalumen kera

Tässä olemme pikagraavanneet turskan ennen paistamista. Näin kalasta tulee kiinteämpi ja mehukkaampi. Valitse hieno fileepala suuresta turskasta.

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • ½ dl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl hienonnettua tilliä
  • voita paistamiseen

Liemikastike

  • 4 dl tummaa lientä (fondista)
  • 1 keltasipuli, viipaleina
  • ½ porkkana, viipaleina
  • ½ rkl sokeria
  • 2 timjaminoksaa
  • 3 laakerinlehteä
  • ½ rkl kokonaisia valkopippureita
  • ½ rkl kokonaisia maustepippureita
  • valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • tarvittaessa maizenaa

Tarjoiluun

  • perunalunta
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 isoa porkkanaa

Valmistusohje

1. Pikagraavaa ensin turska: Sekoita suola, pippuri, sokeri ja tilli. Paloittele kala neljään osaan ja taputtele paloihin mausteseosta. Spreijaa kaloille vettä sumutepullosta. Peitä ja anna maustua kylmässä 1 tunti.

2. Keitä sillä aikaa kastike. Keitä kokoon lientä sekä sipulia, porkkanaa, sokeria ja timjamia, kunnes liemestä on jäljellä 1/3. Sekoita laakerinlehdet ja pippurit tehosekoittimessa. Mausta kastike mausteseoksella, suolalla ja pienellä tilkalla viinietikkaa. Siivilöi. Suurusta tarvittaessa maizenalla, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä.

3. Puhdista parsat, kuori ja paloittele porkkanat pitkiksi suikaleiksi, keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Anna höyryn haihtua.

4. Harjaa kaloista maustepeite pois ja paista ne pannussa voinokareessa. Tarjoile kastikkeen, vihannesten ja perunalumen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!